Prostreno.cz

Zbavte se kruhů pod očima. Vsaďte na bramboru i jinou polohu spánku

Ještě jste nenašli prostředek, který by si s kruhy pod očima dokázal poradit? Zkuste využít schopnosti surovin, které máte doma. V každém případě je ale třeba omezit spotřebu soli. Bez toho to rozhodně nepůjde!

Situace kolem kruhů pod očima je docela ošemetná. Vůbec totiž nezáleží na tom, jestli je vám dvacet, třicet nebo padesát – objevují se bez ohledu na věk. Faktory, které za jejich vznikem stojí, také nelze obelstít, protože se zpravidla jedná o alergii nebo dědičnost. Strůjci ale klidně mohou být i zdravotní problémy, zadržování vody v těle nebo konzumace alkoholu. Vážně se s touto „ozdobou“ musíte smířit? Kdepak, zkuste na „pytle“ pod očima vyzrát těmito způsoby!

Mléko se uplatní nejen v kávě

Mléko je základem domácích zásob. Pokud netrpíte jeho nesnášenlivostí, je vysoká pravděpodobnost, že ho máte po ruce i vy – a přesně to se teď náramně hodí. Namočte do něj vatové tampony, dejte si je pod oči a zhruba půl hodiny jen tak relaxujte. Pokud tuto kúru budete vykonávat pravidelně, otoky brzy vezmou „nohy na ramena“. A když už jste v té kuchyni…

Nezapomeňte ani na bramboru

Dva tenké plátky syrové brambory se také jeví jako báječná první pomoc. Jak s nimi naložit? Žádná věda, stačí si je jednoduše přiložit na zavřená víčka – ideálně tak na 15 až 20 minut. Nutno podotknout, že dané kousky by měly mít pokojovou teplotu, jinak by vám tento zlepšovák nemusel být dvakrát příjemný. Zvlášť teď, když je takové chladno, a vy se přes den „naléváte“ čajem, abyste se zahřáli.

Změňte spánkovou polohu

Máte ve zvyku ležet na břiše nebo boku? To bohužel kosmetickému nešvaru v podobě kruhů pod očima jenom nahrává. Zkuste se vyspat i na zádech, vážně to vůbec není od věci. V této poloze zabráníte tomu, aby se tekutina ukládala v citlivé oblasti očí. Výsledkem a ranním překvapením pak bude to, že se nechtěné „vaky“ minimálně zmírní. A kdo ví – třeba zmizí úplně!

Omezte spotřebu soli

Z nadměrného příjmu soli nic dobrého nekouká. Ve většině případů právě chlorid sodný stojí za zadržováním tekutin v těle, což se projevuje otoky končetin i kruhy pod očima. Dejte si tedy na toto ochucovadlo pozor a snažte se ho používat s co největší umírněností. Naopak zvyšte „příděly“ zeleniny, která obsahuje mnoho vitaminů i minerálů, jež vaše pleť ve všech směrech ocení.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat