Prostreno.cz

Pečujte o svou pleť správně. Tohle doporučují dermatologové

Péče o pleť by měla být součástí každodenní života, zejména pokud pokožku chcete udržovat krásnou a bez známek stárnutí. Ne, nemusíte trávit hodiny před zrcadlem a ani draze investovat. Tyhle jednoduché rituály doporučují dermatologové – každému!

Existuje spousta krémů a sér proti stárnutí, ale i ty se minou účinkem, pokud nebudete dodržovat správné rutinní postupy schválené dermatology. Která základní pravidla byste podle nich měli ctít?

Umývejte si obličej

První věc, kterou ráno musíte udělat, je umýt si tvář pomocí jemného čisticího prostředku nebo čisté vody. Vše, co se přes noc na pokožce usadí, musí pryč!

Aplikujte opalovací krém

S blížícím se jarem je vhodné v rámci každodenní rutiny používat i opalovací krém, neboť pokožka si žádá ochranu proti slunečnímu záření a paprskům UVA a UVB. Dermatologové doporučují, abyste si zvolili opalovací krém, který má vysoký SPF faktor či širokospektrální ochranu.

Nanášejte kožní léky

Mastičky na pupínky, kortikoidy a další. Mnoho žen (i mužů) má problém se svou pletí a tápe, kdy léky nanášet. Pokud to jde, dejte přednost večerním hodinám, kdy už se nikam nechystáte. Jinak platí, že po ranním umytí obličej se nanáší léky a krémy, popřípadě „opalovák“, následně dochází k aplikaci make-upu.

Dbejte na večerní péči

Na konci dne byste neměli zapomínat na důkladné odlíčení, které odstraní make-up, nečistoty a mastnotu, které by mohly zanést kožní póry. Je nutné tento rituál nevynechávat, pokožka by se před spaním měla cítit osvěžená a čistá. Jakmile máte všechny tyhle úkony za sebou a není vhodná příležitost na aplikaci léků, použijte retinol. (Retinol je látka proti stárnutí, která může zabránit vzniku vrásek.)

K poslední fázi večerního rituálu patří hydratace. Zvlhčení pokožky před spaním jí poskytuje dostatek času k tomu, aby absorbovala všechny účinné látky. To zabraňuje jejímu vysušování.

Nezavrhujte oční krémy

Vzhledem k tomu, že kůže kolem očí je v porovnání se zbytkem těla tenčí, je třeba věnovat jí dostatečnou pozornost. Naštěstí existují oční krémy, které mohou být používány jak ve dne, tak v noci. Vyberte si pro vás ten pravý a zařaďte jeho nanášení do vašeho denního plánu. Ušetříte se zbytečných vrásek!

Pravidelně odstraňuje odumřelé kožní buňky

Další věc, kterou je třeba považovat za součást pravidelného režimu, je peeling – prováděný nejméně jednou týdně v závislosti na typu pokožky. Exfoliace odstraňuje odumřelé buňky pokožky, které se tvoří na povrchu pokožky. Když se jich zbavíte, vaše pokožka bude hladká a zářivá.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat