Prostreno.cz

Esenciální olej aksamitník. Uvolní ztuhlé klouby i svalové křeče

Esenciální olej aksamitník nemusí být populární ve světě aromaterapie, ale to neznamená, že nemá co nabídnout. Ve skutečnosti je uctíván pro svou schopnost odpuzovat hmyz, snižovat svalovou bolest a křeče. Také tiší stres nebo úzkost. A co dál?

Aksamitníkový esenciální olej se získává z květů, listů, a dokonce i stonků rostliny, která má stejný název. Tato silice se může pochlubit poměrně sladkou a ovocnou vůní, což se při aromaterapeutických diskusích běžně nezmiňuje. Příznivci tohoto esenciálního oleje však vědí, proč jej doma mít!

Snížení rizika infekce

Esenciální olej aksamitník, který je zředěn nosným olejem, působí jako úžasná dezinfekce pokožky. Směs se může aplikovat na drobné řezy a popáleniny, aby se zabránilo infekci a urychlilo se hojení.

Zmírnění různých problémů s kůží

Zředěný aksamitníkový esenciální olej je známý jako vynikající lék na sortiment kožních problémů, mezi které patří různé houbové infekce, vyrážky, svědění či akné.

Zmírnění symptomů chřipky a nachlazení

Několik kapek zmíněného esenciálního oleje v pánvi horké vody poskytuje vynikající úlevu od přetížených dýchacích cest v důsledku běžného nachlazení a chřipky. Inhalovaná pára rozšiřuje dýchací cesty a uvolňuje hlen.

Úleva od svalových křečí

Po zředění s oblíbeným nosným olejem (olivovým, mandlovým či třeba kokosovým) může být éterický olej aksamitník vmasírován do bolestivých svalů. Uvedený olej také patří mezi známé tradiční léky na svalové křeče, včetně těch, které se nacházejí v břišní oblasti.

Uvolnění ztuhlých kloubů

Aksamitník také skvěle uvolňuje bolestivé a ztuhlé klouby Netřeba dodávat, že je to skvělá přírodní alternativa k nesteroidním protizánětlivým lékům, které se využívají při léčbě osteoartrózy a revmatismu.

Snížení úrovně stresu

Pokud často trpíte stresem, pomůže vám esenciální olej aksamitník uklidit pocuchané nervy. Ujistěte, že v případě nouze máte kam sáhnout – ideálně do svého nočního stolku.

Zmírnění úzkosti

Na aksamitník se také můžete spolehnout, pokud trpíte úzkostí. Procházíte-li psychicky náročným obdobím, během kterého vás doprovází úzkostné myšlenky, dokonale si odpočinete s pomocí uvedené sladké vůně. Stačí vlastnit nějaký odpařovač.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat