Prostreno.cz

Syndrom neklidných nohou vyřeší obyčejné mýdlo v posteli

Nemůžete v noci spát, protože vám „cukají“ nohy? Na tento druh křečí prý pomáhají teplé koupele, masáže a zvýšený příjem vody. Ale můžete si také lehnout s levandulovým mýdlem, možná to vyjde nastejno!

Syndrom neklidných nohou je stav, který se projevuje nepřekonatelným nutkáním dolními končetinami pohybovat, protože člověk v nich má pocity mravenčení, brnění a „pulzování“. Toto neurologické onemocnění je velkým nepřítelem klidného spánku, neboť příznaky se nejčastěji objevují v noci, což kvalitnímu odpočinku klade nemalé překážky. Víte přesně, o čem je řeč? Pak jsou následující řádky určeny přesně pro vás!

Problém noční sovy a cukavých pohybů

Přesná příčina tohoto nešvaru bohužel stále není známa. Odborníci mají jen podezření, že syndrom neklidných nohou má zřejmě spojitost s konzumací alkoholu, cukrovkou, ledvinovými potížemi, těhotenstvím a užíváním některých léků. Existuje nějaké řešení, jak „noční křeče“ zmírnit? Uvádí se, že pomoci mohou teplé sprchy či koupele, masáže nebo zvýšený příjem vody. Kromě těchto ulevujících alternativ se ale doporučuje také mýdlo. Ne však jako prostředek osobní hygieny, nýbrž jako léčivý zlepšovák, který patří do postele!

Voňavý spolunocležník pod peřinou

Přibližně 42 % jedinců trpících syndromem neklidných nohou nebo křečemi používá tuto podivnou metodu k utlumení jejich problému. A lékaři vůči ní jen souhlasně přikyvují, ačkoli nemají sebemenší tušení, jak a proč mýdlo v posteli vlastně funguje. Někteří odborníci se domnívají, že hlavním tajemstvím je obsah hořčíku, jehož nedostatek může za pocity mravenčení v nohou. Co je na tom pravdy, těžko soudit. Každopádně „mýdlový fígl“ má stále více fanoušků, kteří na něj nedají dopustit. Chcete ho vyzkoušet i vy? Pak sáhněte po jedné konkrétní vůni…

Levandule? Ta svede divy

Doktor Ough ze Všeobecné nemocnice Beloit Memorial Hospital se sídlem v americkém Wisconsinu doporučuje dávat si na noc do peřin mýdlo levandulové. To prý díky své přirozené vůni pomáhá uvolňovat svaly, čímž eliminuje křeče. Podle tohoto specialisty rozhodně nic nezkazíte ani tím, ani když si před spaním do nohou vetřete trochu levandulového oleje. Kombinace těchto „zlepšováků“ by vám prý měla výrazně ulevit. Tak co vy na to?

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK430878/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat