Prostreno.cz

Graviola jako lék. Pomáhá s imunitou nebo otoky

Doplňky stravy s obsahem výtažku z rostliny označované původním označením graviola, se u nás v Česku poměrně zabydlely. Co je tenhle zázrak vlastně zač a proč vám pomůže s imunitou, spánkem a stárnutím?

Jedná se o strom rostoucí v tropických oblastech Jižní Ameriky, který ovlivňuje lidské zdraví a krásu. Tradiční léčitelé jeho neuvěřitelné schopnosti objevili již dávno. Teď jste na řadě právě vy. Jak můžete graviolu využít?

Posiluje imunitní systém

Sloučeniny přítomné v listech gravioly mají antioxidační vlastnosti, říkají odborníci. To je důvod, proč mohou posílit váš imunitní systém, který je pak méně náchylný k infekcím.

Snižuje teplotu těla

Listy gravioly zároveň snižují horečku. Stačí jednu hrst povařit ve vodě a tu přidat do koupele. Pro podporu účinku sobě nebo svým blízkým dopřejte i čaj.

Podporuje dobrý spánek

Čaj z listů se také doporučuje pro lidi, kteří zápasí s ponocováním. Říká se, že uvedený nápoj je schopen uvolnit jak mysl, tak i tělo. A to je jedině dobře. Spánková deprivace totiž může způsobit tolik nepříjemných problémů, kterým je radši lepší předcházet.

Bojuje proti onemocnění srdce

Protizánětlivé vlastnosti gravioly jsou užitečné v boji proti smrtelnému srdečnímu onemocnění, špatnému cholesterolu a vysokému krevnímu tlaku. Při pravidelném užívání může být sníženo riziko srdečního záchvatu a mrtvice.

Snižuje bolest a otoky

Při lokální aplikaci listů gravioly dochází k úlevě od bolestivých a oteklých kloubů. To proto, že listy vynikají analgetickými i protizánětlivými vlastnostmi, které zbavují bolestivých stavů.

Působí proti kožním infekcím

Díky antimikrobiálním vlastnostem listů ani kožní infekce včetně vředů nemají šanci. V tomto případě se postupuje následovně. Listy se povaří ve vroucí vodě, směs se nechá vychladnout a následně se nanese na postižené oblasti. Stačí 20 minut několikrát denně, a to do zlepšení zdravotního stavu.

Zpomaluje stárnutí

Konečně, listy zmíněného zázraku také pomáhají oddálit stárnutí. Bojují totiž proti volným radikálům, které poškozují kožní buňky. Bez ohledu na to, zda jsou používány lokálně nebo interně, můžete je považovat za anti-aging pomůcku, která je oproti předraženým krémům o dost levnější.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat