Prostreno.cz

Proč si do večerní koupele přidávat i svůj oblíbený čaj

Čaj je ceněný pro mnoho antioxidačních a antimikrobiálních vlastností. Proč si ho přidávat do koupele? Krása je jen jednou z oblastí, ve které se mohou uplatnit!

Čaj. Tento kulturní nápoj, připravovaný obvykle louhováním lístků rostliny čajovníku v horké vodě, lze použít k různým terapeutickým účinkům, jako jsou protizánětlivé, antikarcinogenní, imunitní a další záležitosti. Vzhledem k tomu, že pokožka je největším orgánem v těle, „čajová lázeň“ dovoluje tělu absorbovat příznivé živiny mnohem rychleji, než byste podobných účinků dosáhli pitím svého oblíbeného čaje. Jak vypadá výčet benefitů takové koupele?

První pomoc pro krásu a zdraví

Detoxikuje, může zpomalit stárnutí buněk, podporuje hojení ran, zklidňuje stresovanou kůži, pomáhá vyvážit tón pleti, pozitivně působí při poškození pleti slunečními paprsky, omlazuje kožní buňky, bojuje s volnými radikály, snižuje zánět, zlepšuje psoriázu, působí proti lupům, zmírňuje akné a hojí další kožní stavy. Přesvědčilo vás k tomu, abyste si večer dali čaj do vany? Tady jsou pokyny!

Chvilka o samotě, která růže přináší

Můžete zkombinovat vícero druhů čajů a bylinek, vše louhované asi 15 až 25 minut. Použijte k tomu litr čisté vody a poctivou dávku čajů. Po scezení přidejte do koupele a užívejte si aromaterapeutických účinků. Pro antikarcinogenní a očistnou koupel použijte 3–6 sáčků zeleného čaje nebo ¼ až ½ šálku čaje sypaného. Do lázně podle potřeby můžete přidat i oblíbený esenciální olej. Vhodná je levandule či rozmarýn. Vše však záleží na osobní volbě. (Čajové lázně podléhají experimentování, takže klidně použijte i květiny!)

Hydratace pleti

Máte-li suchou pokožku, nebo pokud trpíte stresem, připravte si 6 sáčků zeleného čaje, trochu medu a mléka, popřípadě 2 lžíce epsomské soli. Protentokrát čajové sáčky vhoďte přímo do vany plné teplé vody a minimálně 20 minut relaxujte. Po koupeli na pokožku aplikujte poctivou vrstvu hydratačního krému. A co použít, když vás sužuje akné?

Konec pupínkům

Heřmánek bojuje nejen proti stresu, ale i pupínkům. Zároveň pomáhá s navozením spánku. Dopřejte si před odchodem do ložnice koupel právě s heřmánkem. Na ucpané dutiny zase zabere máta, jejíž stimulační vůně je také známá tím, že povznáší náladu a odplavuje poslední zbytky zimního blues. Když už jdete okolo obchodu s čajem, obstarejte si i další nezbytnost.

Výhody jasmínového čaje

Zelený čaj s jasmínem, který je nejen v Číně velmi populární, uklidňuje nervy, hydratuje pokožku a prý dokonce mírní strie. Do vany s ním! Tělo i psychika si přijdou na svoje! Nepotřebujete na jaře právě tohle?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat