Prostreno.cz

Kadidlo. Používá se již tisíce let a je oslavováno pro své léčebné vlastnosti

Buď ho milujete, nebo naopak nenávidíte. Kadidlo se ve formě esenciálního oleje používá již tisíce let a je oslavováno pro své léčebné vlastnosti v rámci aromaterapie. O jakých benefitech je tu řeč? To poznáte třeba během menstruace!

Kadidlo, někdy označované jako olibanum, je běžný typ esenciálního oleje používaného v aromaterapii, který může nabídnout řadu přínosů pro zdraví. A že jich není málo!

Pomáhá snížit stresové reakce a negativní emoce

Při inhalování bylo prokázáno, že kadidlo vykazuje snížení srdeční frekvence a vysoký krevní tlak. Působí proti úzkosti, ale na rozdíl od léků na předpis nemá negativní vedlejší účinky a nezpůsobuje ospalost.

Posiluje funkci imunitního systému a zabraňuje nemocem

Studie ukázaly, že kadidlo má schopnosti posílit imunitu, které mohou pomoci při ničení nebezpečných bakterií, virů a dokonce i rakoviny. Výzkumníci z univerzity Mansoura v Egyptě provedli laboratorní studii a zjistili, že kadidlo vykazuje silnou imunostimulační aktivitu a může být použito k prevenci tvorby zárodků na kůži či v ústech. Antiseptické vlastnosti tohoto oleje zabraňují vzniku zánětu dásní, špatného dechu, zánětu dutin, zubů, vředů a jiných infekcí.

Má protinádorové účinky

Několik výzkumných skupin zjistilo, že kadidlo má slibné protizánětlivé a protinádorové účinky. Ukázalo se, že kadidlo působí proti buňkám specifických typů rakoviny. Aspoň tak to tvrdí výzkumníci z Číny, podle kterých kadidlo zabíjí rakovinné buňky a působí proti karcinomu prsu a kůže.

Zabíjí bakterie

Kadidlo je antiseptické a dezinfekční činidlo, které vykazuje antimikrobiální účinky. Má schopnost eliminovat nachlazení a bakterie chřipky. Zároveň může být použito místo domácích čisticích prostředků plných chemie.

Léčí pokožku a zabraňuje známkám stárnutí

Kadidlo má schopnost posílit pokožku a zlepšit její tón, elasticitu, obranné mechanismy proti bakteriím nebo vadám a vůbec vzhled jako takový. Mírní jizvy a akné, léčí rány. Také může být pomocníkem při procesu blednutí strií nebo hojení suché a popraskané kůže.

Vyrovnává hormony a zlepšuje plodnost

Esenciální olej kadidlo pomůže snížit příznaky spojené s menstruací a menopauzou tím, že vyrovnává hladiny hormonů, ačkoli výzkum na toto téma je omezen. Kadidlo se používá k úlevě od bolestí, křečí, zácpy, úzkosti, nevolnosti a únavy. Může také pomoci při regulaci produkce estrogenu. Zároveň podporuje trávení, ulevuje od stresu a napomáhá dobrému spánku. Tak co, máte ho doma?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat