Prostreno.cz

Domácí džus pro podporu štíhlých křivek

Už nevíte, čím zahnat žízeň? Dejte si tekutou dobrotu z červené řepy, mrkve a jablek. Tento nápoj snižuje hladinu cholesterolu, posiluje imunitní systém a napomáhá hubnutí. A chutná naprosto skvěle!

Ačkoli kalendářní léto v tomto roce oficiálně započne až 21. června, a to přesně šest minut po poledni, už teď venku panují doslova tropy. Je tedy jasné, že na pitný režim se klade ještě větší důraz než kdykoli jindy! A teď se nabízí otázka – co obvykle pijete vy? Máme pro vás prima nápad, jak si denní doporučovaný příjem tekutin pořádně zpříjemnit.

Přírodní šťáva. Proč je to něco extra?

Džus z ovoce a zeleniny je přesně to pravé, co vám prospěje od hlavy až k patě. Efektivita vstřebávání výživných látek z takového drinku je totiž mnohem rychlejší než u pevné stravy. Jinými slovy – když vypijete čerstvou šťávu, všechny vysoce koncentrované živiny z darů přírody jsou dokonale stráveny během několika minut. To se hodí, pokud potřebujete okamžitě načerpat energii – třeba ráno, při odpolední únavové krizi nebo po sportovním výkonu. Které potraviny se na výrobu takového blahodárného nápoje dokonale hodí? Dalo by se říct, že všechny, nicméně dnes si posvítíme na tyhle tři…

Minimum ingrediencí, maximum výhod

Na přípravu ozdravného džusu budete potřebovat červenou řepu, která je bohatým zdrojem vlákniny, železa, manganu, vápníku, kyseliny listové a vitaminů A a C. Mezi její schopnosti patří třeba to, že reguluje hladinu cholesterolu i vysokého tlaku. Také posiluje imunitní systém a přispívá k prevenci kardiovaskulárních chorob i rakoviny. Nachystejte si rovněž mrkev. Ta zase snižuje riziko zánětů, zachovává ostrý zrak a zlepšuje paměť. Poslední surovinou „do party“ jsou jablka. Závěry jisté americké studie naznačují, že ženy, které je konzumují pravidelně, mají nižší index tělesné hmotnosti. Šťavnaté ovoce zároveň normalizuje střevní mikroflóru a pomáhá při vylučování škodlivých látek z organismu. Jaký je další postup?

Šup s tím do stroje!

Všechny zmíněné potraviny, a to v takovém množství, jaké uznáte za vhodné, vložte do mixéru a zapněte příslušné tlačítko. Jakmile se konzistence bude tvářit dostatečně tekutě, džus přelijte do větší nádoby a dejte vychladit do lednice. Tak ho v příjemné teplotě budete mít stále k dispozici. Takže na zdraví a do dna? Přesně tak…

Zdroj: www.eatthis.com, www.verywellhealth.com





Celkem 2 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat