Prostreno.cz

Na záněty a bolest uší použijte oleje. Uleví vám levandulový nebo bazalkový

Za bolestmi uší stojí různé příčiny, například cizorodá tělíska či nadbytek ušního mazu. Tyto neduhy jsou primárně zaznamenány u dětí, což ale neznamená, že dospělí do ohrožené skupiny nepatří. I oni mnohdy trpí! Co jim i dětem doporučit? Éterické oleje!

Když se různé infekce dostanou do zvukovodu, mohou způsobit zánět a silnou bolest – bez ohledu na věk postiženého. Vzhledem k širokému spektru možných důvodů se doporučuje používání všestranných esenciálních olejů, které léčí a ulevují od bolestí. Které jsou ty nejlepší?

Levandulový olej

Tento silný a oblíbený esenciální olej může rychle ulevit od bolesti uší a uklidnit zánět v uchu. Jedná se o jeden z nejpoužívanějších přírodních léčivých přípravků, který schvalují i odborníci z oblasti medicíny.

Smíchejte několik kapek levandulového oleje s 1 čajovou lžičkou kokosového oleje a směsí jemně potřete oblast vnějšího ucha (ušní boltec a zvukovod). Prsty nezasahujte přímo hluboko do ucha, to zánět a problém může zhoršit.

Česnekový olej

Čistý česnekový olej (éterický) obsahuje vysoké koncentrace alicinu, který díky svému antioxidačnímu chování snižuje zánět v uších a potlačuje bolest. Kromě toho má tento olej antibakteriální charakter. A tip na použití?

Lidé často smíchají česnekový olej s malým množstvím olivového oleje a poté ho typicky aplikují na vnější a vnitřní ucho.

Oreganový olej

Na tento esenciální olej, napěchovaný účinnými antioxidanty, které mohou rychle vyčistit jakékoli infekce a současně zmírnit bolest, by byl hřích zapomenout. Oregano je zkrátka klasika!

Aplikujte několik kapek oreganového oleje (typicky smíchaného s nosným olejem, jako je mandlový nebo olivový olej) na vnější ucho.

Mátový olej

Tento uklidňující olej patří k legendárním, a to pro svou schopnost rychle eliminovat zánět, což je při bolestech uší ideální. Zmíněný zázrak je dokonce schválen pro použití hlavně u dětí, nicméně vždy je třeba věnovat zvýšenou pozornost ředění nosným olejem.

Smíchejte 4–5 kapek mátového oleje s jojobovým nebo olivovým olejem a jemně potřete vnější stranu ucha. Olej nechte zcela absorbovat.

Bazalkový olej

Jedná se o jeden z nejúčinnějších éterických olejů, který je na bolesti uší „jako dělaný“, neboť vyniká antibakteriálními, antioxidačními, protizánětlivými a antivirovými vlastnosti. I malé množství poskytuje spásu!

Naneste pár kapek oleje na kousek bavlněné látky a vložte do ucha.

Olej z čajovníku

Některé ušní problémy jsou způsobeny nahromaděním tekutiny nebo cizího materiálu v uchu, zatímco za ty jiné mohou infekce. Naštěstí olej tea tree má adstringentní, antivirové a antibakteriální vlastnostmi, takže se jedná o neuvěřitelně důvěryhodné a spolehlivé řešení každého případu.

Přidejte 3 kapky tohoto oleje na 1 polévkovou lžíci olivového oleje a směs mírně zahřejete. Pak pomocí kapátka aplikujte do ucha (6 až 8 kapek) a před „odkapáním“ směsi nechte 10 minut působit.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat