Prostreno.cz

Domácí prostředky, které vám uleví od protivné alergie

Zase smrkáte ostošest a bez papírových kapesníků „nedáte ani ránu“? Vyhlaste alergii válku a v boji proti ní využijte léčiva v podobě jablečného octa, medu nebo zázvoru. O tom, že se vám uleví, nemusíte vůbec pochybovat!

Ze statistik vyplývá, že alergií trpí v České republice přibližně každý čtvrtý našinec. Zatímco někteří mají „kliku“ a smrkají jen sezonně, jiní si na ucpaný nos a uslzené oči stěžují celoročně. Že to znáte až moc dobře? Pak by vás mohlo zajímat, že kromě farmaceutických léků existují i další prostředky, které se s obtěžující alergií dokážou vypořádat. Navíc je hodně pravděpodobné, že je máte po ruce! Zkusíte tyhle domácí zbraně?

Jablečný ocet. Ten vás nezklame

Tento druh octa je v lidové medicíně vychvalovaný pro vysoký obsah draslíku. Ovšem i další obsažené stopové prvky stojí za zmínku. Jmenovitě se jedná o fosfor, chlór, sodík, hořčík, vápník, křemík a železo. Kromě toho, že vás jablečný zázrak učiní odolnějšími proti virózám, zmírní také příznaky otravné alergie, přičemž se vypořádá i s bolestí hlavy a nepříjemnou rýmou. Vmíchejte jeho dvě čajové lžičky do sklenice vlažné vody, a pokud chcete vylepšit chuť nápoje, zakápněte ho citronovou šťávou nebo dochuťte medem. Medikament užívejte třikrát denně a uvidíte sami, jak se vám uleví!

Med jako sladký lék

Sladíte? Pak si do kávy či čaje místo klasického cukru přidávejte med. Toto tradiční ochucovadlo je totiž prospěšnější, než si možná myslíte…

„Surový med, který je místní, můžete považovat za účinnou vakcínu proti alergii. Teorie spočívá v tom, že včely posbírají pyl ve vaší oblasti. Ten se přenese do medu a tím, že ho pravidelně konzumujete po malých dávkách, si vaše tělo na tyto látky pomalu zvykne, což posléze povede ke snížení alergických reakcí,“ vysvětluje americký lékař a alergolog Matthew Brennecke. To nezní jako špatná strategie…

Ani zázvor vás ve štychu nenechá

Zázvor je přírodní léčivo s tradicí tak dlouhou, že se tomu ani nechce věřit. Vždyť na jeho schopnosti lidé sází již tisíce let! Je prokázáno, že koření štiplavé chuti tlumí artritické bolesti. Rovněž spolehlivě působí proti chřipce, nachlazení i zažívacím obtížím, přispívá také k regulaci krevního tlaku. Je to všechno? Ani náhodou. Podle americké studie, která byla zveřejněna v magazínu Journal of Nutritional Biochemistry, perorálně užívaný zázvor také „léčí“ alergii. Naordinujete si ho také?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat