Prostreno.cz

Chcete urychlit líný metabolismus? Inspirujte se u korejských žen

Co si myslíte o ranním sportu? A jak jste na tom s chůzí a konzumací vychvalovaného zeleného čaje? I tak se totiž dá stimulovat metabolismus, který pak bude šlapat na plné obrátky. Tedy alespoň tak to vidí ženy, jejichž křivky jim závidí celý svět!

Už jste se někdy zamysleli nad tím, jak je možné, že drtivá většina asijských žen nosí nejmenší velikost kalhot? Možná si říkáte, že za jejich štíhlými liniemi stojí geny křížené s odlišným kulturním prostředím. No, ne tak docela. Třeba takové Korejky znají zaručený recept, jak popohnat i ten nejpomalejší metabolismus. Chcete se od nich přiučit? Pak se držte tohoto manuálu!

Cvičení za svítání? To je základ

Nařídit si budíka o hodinu dřív a místo lenošení v posteli se raději pořádně zapotit? Pro mnohé představa krajně nevábná, nicméně jako recept na postavu snů to dokonale funguje. A korejské ženy to moc dobře vědí! Ranní fyzická aktivita totiž nakopne ospalý metabolismus, který po takové vzpruze vydrží v akci ještě několik hodin po tréninku. Takže ano, oželíte-li trochu spánku, snadno proměníte své tělo v tuky spalující stroj!

Chůze jako efektivní dopravní prostředek

Pokud osobně navštívíte Koreu, uvidíte tam spoustu zastánkyň něžného pohlaví, které se pohybují zásadně pěšky. Že by snad šetřily životní prostředí? Ale kdepak, využívají „špacír“ jako parádní fitness. S tím souhlasí i odborníci, kteří se shodují v tom, že chůze je tou nejlepší formou cvičení – a to z více důvodů. Tento „sport“ zbytečně nezatěžuje klouby, pomáhá likvidovat nashromážděné kalorie, redukuje hladinu škodlivého cholesterolu a blahodárně působí na duševní zdraví.

Přepněte na zelenou

Zelený čaj je snem všech dietářů – nejen v Asii. Je prokázáno, že když ho člověk „užívá“ den co den, může si pohodlně zredukovat váhu, aniž by musel udělat dramatické změny ve svém životním stylu, což potvrzují thajské i japonské studie. Jeho tajemstvím je totiž vysoký obsah katechinů, což jsou velice silné antioxidanty, jež významně podporují spalování tuků. Kromě toho, že tradiční blahodárný nápoj pomáhá při shazování kil, rovněž snižuje riziko některých typů rakoviny.

Menší porce, větší požitek

Malé porce rovná se štíhlá figura. A protože korejské ženy toto pravidlo dodržují tak nějak ze zvyku, jsou jako proutek. O místních obyvatelích je také známo, že hluboce respektují svůj čas jídla a pokrm si opravdu vychutnávají v pomalém tempu, čímž se pocit sytosti dostaví o to rychleji. I tudy vede cesta, jak získat svou vysněnou velikost kalhot…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat