Prostreno.cz

Indický ženšen vás zachrání od podzimních splínů

Ještě jste o tomto zázraku neslyšeli? Pak je nejvyšší čas se s ním blíže seznámit. Kořen této byliny zabraňuje rakovině i žaludečním vředům. Také pomáhá pacientům s cukrovkou a zatne tipec depresivním myšlenkám!

Ashwagandha, indický ženšen i withanie snodárná – všechny tři názvy patří jedné tropické rostlině, kterou ajurvédská medicína k posílení organismu používala již před pěti tisíci lety. Na její blahodárné účinky však nedá dopustit ani moderní věda, jež jí zasvětila hned několik odborných studií. Co všechno z tohoto vychvalovaného a tradičního doplňku stravy získáte právě vy?

Záchrana od splínů. A nejen těch podzimních

Úzkostné myšlenky čas od času přepadnou asi každého, to je zcela normální. V případě, že se však chmurné stavy objevují se železnou pravidelností, přičemž člověku brání ve vykonávání běžných denních činností, už je to docela jiná písnička. Kromě návštěvy specialisty může být jistým řešením i užívání kořenů ašvagandy. Potvrdil to výzkum uskutečněný v indické státní nemocnici Bankura Sammilani Medical College. V jeho závěrech byste se dočetli, že tento přírodní medikament značně přispívá k léčbě depresí a napomáhá psychické pohodě.

Účinná prevence před rakovinou

Rakovina je asi nejobávanější chorobou dnešní doby. Podle odborníků se toto systémové onemocnění může objevit kvůli nedostatku živin, špatné stravě, nadměrné konzumaci alkoholu, kouření nebo expozici toxinů. Svou roli zde pochopitelně sehrává také genetika či dědičnost. Strůjcem však bývají i chemické škodliviny v životním prostředí, popřípadě nízká pohybová aktivita. Jak vidno, příčin vzniku opravdu není málo. Existuje alespoň nějaká forma ochrany? Podle vědců z pákistánské univerzity Quaid-i-Azam je to indický ženšen, který zabraňuje růstu rakovinných buněk. Tamní experti k takovému názoru došli na základě vlastní studie.

Pomoc při diabetu, co se hodí

Kořen botanické rostliny withanie snodárné je doporučován i pacientům s diabetem, neboť pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Tedy alespoň to tvrdí američtí specialisté působící na Univerzitě Baylor. Ti se také domnívají, že ašvaganda snižuje oxidační stres související s diabetem 2. typu a tlumí záněty typické pro diabetes 1. typu.

Ostatní účinky, které hodně překvapují

Již několikrát zmíněný léčebný přípravek má i další famózní pozitiva. Četné výzkumy potvrzují, že předchází vytváření žaludečních vředů, ulevuje od artritidy a snižuje vysoký tlak. Pro své protizánětlivé, antibakteriální a antivirové schopnosti je vítaným pomocníkem proti infekcím a při rekonvalescenci po těžkých nemocích. Navíc příznivě ovlivňuje mentální funkce: zlepšuje paměť, soustředění, schopnost učení a odstraňuje únavu. Může se také pochlubit afrodiziakálními účinky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat