Prostreno.cz

Zvýšit příjem tekutin pomůže důmyslné oživení nápojů

V rámci dodržování pitného režimu se doporučuje pití převážně čisté vody. Sklenice průhledné tekutiny však někdy může působit nudným dojmem, a to obzvláště pro děti! Jak tomu zabránit? Oživte svoje nápoje přidáním různých ingrediencí a zvyšte příjem tekutin!

I děti ve školce vědí, že pít se musí! Dodržování pitného režimu je jedním ze základních kamenů zdravého životního stylu. Tekutiny, které přijímáme do těla, však nemusejí být vždycky zdraví prospěšné, například takové slazené limonády jsou plné cukru. Pozor si dejte i na kupovaný ledový čaj a další. Ideálním nápojem je čistá voda! Zjistěte, jak její příjem zvýšit a udělat pitný režim zajímavější – pro sebe i své děti!

Přidejte originální barevné kostky ledu

Připravte si zásobník na led a vyrobte originální kostky ledu, které vás budou bavit! Do jednotlivých otvorů „nasázejte“ například bobule různého ovoce, kousky citronu nebo lístky máty. Zásobník pak zalijte čistou vodou a dejte zmrznout.

Udělejte si čaj

Pokud potřebujete zahřát tělo zevnitř, uvařte si bylinkový čaj. Večerní hrnek meduňkového čaje s malou lžičkou medu můžete započítat do celodenního příjmu tekutin. Ráno vás zase může nabudit šálek čaje zeleného.

Přidejte si do jídla chilli

Připravujete jídlo k večeři? Pak ho zkuste trochu okořenit, a to přímo třeba chilli papričkami! Nejen, že díky konzumaci pálivého jídla nastartujete váš metabolismus, ale navíc po takovém jídle jistě sáhnete po sklenici s vodou. (Pochopitelně, že ochucování jídla tímto stylem se dětí netýká.)

Zkuste bublinky

Jednou za čas vyměňte čistou vodu za jemně perlivou. Přidat do ní můžete například citron, šťávu z limetky nebo domácí sirup z černého bezu. Ozdobte snítkou máty a rázem máte domácí limonádu, kterou budou děti milovat.

Sklenice, nebo láhev?

Pokud se vám nedaří dodržovat pitný režim, změňte způsob, jakým pijete. Používejte litrovou láhev, tu postavte na stůl místo sklenice vody, na kterou se celý den práší, a vy se jí ani netknete.

Polévka je tekutina

Hydrataci těla také zajistíte, pokud si uvaříte polévku. Jistě vám přijde k chuti kuřecí nebo zeleninový vývar. Obzvláště pokud jste nemocní. Dodáte tělu potřebné tekutiny, vitaminy a živiny.

Bylinky a ovoce patří do vody

Chuť vody můžete upravit i přidáním čerstvých bylinek nebo ovoce. Vložte do sklenice s vodou čerstvé mátové listy, citrónovou trávu nebo třeba zázvor. Nápoj oživí také rozpůlené jahody, třesně nebo plátky pomeranče.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat