Prostreno.cz

Zářivý úsměv zajistí obyčejný citron

Kdo by netoužil po zářivém úsměvu? Ale ne každý si může dovolit drahé ordinační bělení. Naštěstí se také můžeme spolehnout na pomocníky z přírody se kterými to zvládnete v pohodlí domova a kdykoli si najdete čas. Navíc k tomu nepotřebujete žádné speciální suroviny, většinu z nich už máte jistě doma.

Zářivý úsměv je přednost a také naše vizitka, ale zuby se s přibývajícím věkem a také naší životosprávou postupně sami zabarvují. Ať už vás trápí skvrnky, nebo žloutnoucí zuby, máme pro vás několik tipů, se kterými můžete celý tento proces zpomalit a navrátit svému já opět zářící úsměv.

Oil pulling

Takzvaný oil pulling neboli vyplachování ústní dutiny olejem je běžná praxe z ajurvédské medicíny. Stačí si jen vybrat kvalitní olej, nejvhodnější je sezamový a kokosový. Pokud zrovna nemáte, můžete použít i kvalitní olivový olej. Olej nejen pomáhá odstraňovat skvrny ze zubů, ale podle ajurvédských lékařů detoxikuje celou ústní dutinu a také velmi prospívá dásním.

Postup je velmi snadný, vezměte si polévkovou lžíci a vámi zvolený olej. Stačí jedna polévková lžíce oleje, tu v puse převalujte co nejdůkladněji po dobu 20 minut a poté olej vyplivněte. Poté si zuby normálně vyčistěte zubní pastou. Olej používejte pravidelně každé ráno, případně můžete i na noc po vyčištění zubů a nechat působit přes noc.

Slupka od banánu

Patříte mezi milovníky banánů, ale slupku jste doteď vyhazovali? Tak to děláte velkou chybu. Vnitřní strana slupky má skvělé bělicí účinky. Nejvhodnější jsou středně zralé banány, které obsahují ty správné dávky draslíku, což je látka, která doopravdy zesvětluje.

Použití je více než snadné, stačí si vnitřní stranou slupky třít zuby, ze spodního konce slupky směrem nahoru. Následně vezměte malý kousek vnitřku kůry a jemně jím třete zažloutlý chrup. Provádějte pár minut na každém zubu. Na závěr si zuby běžně vyčistěte zubní pastou.

Kokosový olej a kurkuma

Zní to možná trošku jako paradox, když víte, že kurkuma je sama o sobě žlulá. Přesto kombinace s kokosovým olejem umí zázraky. Jednoduše smíchejte kurkumu s kokosovým olejem a špetkou jedlé sody. Vzniklou pastou si běžně vyčistěte zuby. Opakujte dle potřeby. Žlutý po této proceduře zůstane už jen váš kartáček.

Aktivní uhlí

Jistě jste si všimli, že už i na trhu se začínají prodávat takzvané černé zubní pasty, které obsahují aktivní černé uhlí. Aktivní uhlí je vysoce absorpční a porézní látka, která je schopna na sebe navázat všechny nečistoty a tím i bělit zuby. Pro tento zázrak si stačí jen zaběhnout do lékárny, pokud ho teda již nemáte ve své lékárničce. Uhlí je běžně k dostání v tabletkách, které stačí jen nadrtit, smíchat s trochou vody, či kokosovým olejem a použít jako zubní pastu. Na závěr si ještě vyčistěte zuby běžnou zubní pastou.

Sůl a citron

Citrony všeobecně patří k čistidlům číslo jedna. A skvělé výsledky mají i v péči o chrup. Smíchejte čerstvou vymačkanou šťávu z citronu s jemnou mořskou solí v poměru 1 : 1. Vzniklou směs použijte jako ústní vodu. Opakujte nejlépe třikrát týdně.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat