Prostreno.cz

Léčba kašle pomocí tradičních babských rad

Hodláte kašel kurýrovat sirupem z lékárny? Jde to i jinak – a za podstatně nižší náklady. Vsaďte na droždí, vaječný bílek nebo obyčejnou bramboru! Ovšem i takový rum se zázvorem vás dostane z nejhoršího…

Z odborného hlediska je kašel prudký výdechový manévr, který směřuje k uvolnění dýchacích cest od hlenu a dráždivých cizorodých těles. Z pohledu lidského je to krajně otravná záležitost, s níž má právě teď, na podzim, co do činění kdekdo. Ani vy nejste výjimkou? Pokud zrovna zvažujete návštěvu lékárny a nákup předraženého sirupu, ještě zadržte. Vždyť vychvalované babské rady na své účinnosti dodnes neztratily! Zkuste je tedy aplikovat v praxi a vyzrát nad kašlem jiným způsoby.

Droždí s bílkem? To by šlo

Zvládnete spolknout trochu droždí rozmíchaného v teplé vodě? Jestli ano, můžete se s vaším zdravotním problémem začít pomalu loučit. Pokud máte při pouhé představě na tento medikament doslova husí kůži, pak vám doporučujeme přidat lžičku cukru do rozšlehaného bílku a směs zakápnout citronovou šťávou. Tenhle prostředek užívaný každou hodinu svede divy!

Nepodceňujte sílu brambory

Oblíbená příloha tuzemáků není dobrá jenom na talíři. Dva až tři kousky (záleží na velikosti i míře vašeho pokašlávání) uvařte a rozdrťte je vidličkou. Po zchladnutí je zabalte do bavlněné utěrky a balíček přiložte na hrudník, ideálně na deset minut. Celý proces opakujte vždy ráno a večer, rázem bude po starosti.

Zázvorový čaj. Ten prostě nezklame

Svatá trojice na zdravotní neduhy, kašle nevyjímaje? Jednoznačně zázvor, med a citron. Kousek čerstvého zázvoru omyjte, oloupejte a nastrouhejte. Poté ho vložte do menšího hrnce a přelijte přibližně litrem vody. Zbývá už jen léčivo povařit nějakých pět minut, scedit a je hotovo. K dochucení nápoje neváhejte využít zmíněný med či citron. Pijte vždy horké!

Rumová spása. I ta přijde k duhu

Pověste klíče od auta na věšák a vychutnejte si tuhle zdravotní bombu, na kterou nedaly naše babičky dopustit. Budete potřebovat šálek přírodní minerální vody Vincentky, dále stejné množství mléka, med, rum a domácí cibulový sirup. Jaký je další postup? Převařte mléko a prohřejte Vincentku (dbejte na to, aby teplota nepřesáhla 70 stupňů). V ní potom rozpusťte lžičku medu a přidejte mléko. Zbývá už jen kapka rumu a šťáva z cibule. Dopřejte si tohoto tekutého zachránce vždy před spaním, má opravdu úžasné výsledky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat