Prostreno.cz

Sporty, se kterými hubnutí půjde samo. Při čem spálíte hodně kalorií

Do posilovny by vás nikdo ani omylem nedostal? Vždyť tam vůbec nemusíte! Postavu si krásně zpevníte i plaváním, horolezectvím nebo basketballem s přáteli. Jaký úbytek váhy tyto aktivity slibují? Budete zírat!

Přestože je běh poslední dobou naprostou špičkou ve „sportovní módě“, vás na tuhle disciplínu ani za mák neužije? Nevadí, jsou i jiné činnosti, při kterých potrápíte tukové zásoby, vyčistíte si hlavu, a navíc se ještě pobavíte. Zkuste si křivky vyrýsovat třeba takhle, garantujeme vám, že to půjde jako po másle!

Plavání jako postrach nadváhy

I když je léto v nenávratu, kde je psáno, že musíte nechat ležet plavky na dně šuplíku? Existují přece veřejné bazény, jejichž provoz není řízen počasím. Při pravidelné „rozplavbě“ posílíte záda, břicho, hýždě, nohy, hrudník, a dokonce i jinak celkem málo využívané svaly na vnitřních stranách stehen – a to úplně najednou. Jak je to s kaloriemi? Hodinka souvislého plavání ve stylu „prsa“ vás připraví o nějakých 670 kcal. A to fakt není málo!

Horolezectví. A proč vlastně ne?

Ne, teď vás neženeme k nejbližší skále, kde se budete snažit o zdolání jejího vrcholu. Co takhle umělá stěna a zapsání se do nějakého oddílu, který vede zkušený profík? Ten vám nejenže v začátcích poskytne patřičnou oporu, ale jeho přítomnost může zabránit i mnohým úrazům. Pokud vám lezení přijde jako neakční, ještě zadržte. Tenhle silový trénink vás protáhne od hlavy až k patě, navíc po 60 minutách budete „lehčí“ o přibližně 550 kcal.

Pozvěte přátele na basketball

Co si budeme vykládat, hodovat v dobré společnosti dokáže každý. Chcete-li přijaté kalorie i kolektivně spalovat, pozvěte kamaráda na basket. Na rozdíl od volejbalu si dobře zahrajete i jeden na jednoho, a pokud budete střílet jen na jeden koš, díky větší „běhavosti“ se také víc zapotíte. Hodinkou na hřišti se efektivně zbavíte klidně i 600 kcal, což je srovnatelné s desetikilometrovým během.

Cyklistika. Šlápněte do pedálů ještě dnes

Cyklistika přináší spoustu výhod, o kterých možná nemáte ani tušení. Nelze nezmínit, že je vhodná pro všechny ročníky i váhové kategorie, jelikož nezatěžuje klouby. I když má jezdec pocit, že pracují jen nohy, posiluje svaly celého těla, včetně toho srdečního. Jízda na bicyklu všeobecně nakopne metabolismus, posiluje imunitní systém a zlepšuje vytrvalost. Při rychlosti 12 km/h může osoba vážící kolem 70 kilogramů spálit až 400 kcal. Ostřejší tempo v podobě 20 km/h už ale dokáže připravit organismus o průměrně 650 kcal.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat