Prostreno.cz

Meduňka s přehledem detoxikuje játra

Pokud vaše lékárnička neobsahuje meduňku, chybí vám jedno z nejstarších a nejdůvěryhodnějších přírodních léčiv. Tušili jste, že mezi její nejdůležitější přínosy patří schopnost detoxikovat játra nebo léčit pohlavně přenosné nemoci?

Melissa officinalis je typ vytrvalé rostliny, která pochází z Evropy, Asie a Středního východu. Ranhojiči ji využívali coby léčivou bylinu, a i dnes se dá směle tvrdit, že listy meduňky lékařské jsou užitečné v mnoha léčivých, aromatických a kulinářských aplikacích. Vzhledem k široké škále využití a potenciálním přínosům této vytrvalé byliny se meduňka stala populární po celém světě, a to jak pro terapeutické, tak právě i kuchařské účely. Obsahuje širokou škálu antioxidantů a účinných látek, které poskytují podporu mnoha systémů v těle.

Péče o kůži

Se silnými hladinami antioxidantů je meduňka schopná omlazovat a oživit pokožku. Pokud trpíte předčasným stárnutím, nebo se vám na tváři objevují vrásky, obraťte se na tuhle mocnou bylinku. Nutno také dodat, že meduňka je také schopna zlepšit imunitní odpověď v kůži a snížit zánět, ale i příznaky růžovky, psoriázy, akné a dalších nelichotivých stavů kůže.

Zdraví srdce

Studie prokázaly, že meduňka přispívá ke snížení krevního tlaku a celkové hladiny triglyceridů, což může významně snížit riziko aterosklerózy, srdečních záchvatů, mrtvice a koronárních onemocnění srdce.

Léčba diabetu

Koncentrovaný extrakt z meduňky bývá spojen s reverzí diabetických příznaků. Zároveň aktivně snižuje hladinu cukru v krvi. Tím, že zvyšuje účinnost těla při užívání inzulinu a reguluje uvolňování glukózy, je tato bylina ideální pro lidi, kteří mají vysoké riziko vzniku cukrovky, nebo jí už trpí.

Posílení imunity

Během staletí se objevilo mnoho léčebných tvrzení o vlastnostech meduňky, která posiluje imunitní systém, zejména ve vztahu k bakteriálním infekcím. A je to tak. Tato bylina má silné antibakteriální účinky, které chrání před každodenními infekcemi, stejně jako nebezpečnějšími a invazivnějšími patogeny. Další antioxidanty nalezené v této rostlině mohou snížit oxidační stres v celém těle.

Detoxikace těla

Stimulace jater je důležitou součástí detoxikace těla, a pokud jde o meduňku, je spojena se snížením množení rakovinných buněk v souvislosti s játry.

Léčba sexuálně přenosných nemocí

Po generace byla meduňka používána k léčbě herpes, velmi časté pohlavně přenosné nemoci. Díky svým protivirovým schopnostem s úspěchem pomáhá (společně s léky) krotit například vředy, opary a plísně, již zmíněný herpes virus, kapavku či kandidózu.

Zdroj: www.eatthis.com, www.herbslife.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat