Prostreno.cz

Syndrom suchého oka umí potrápit. Co na nej zabírá?

Takzvaný syndrom suchého oka je velmi nepříjemná záležitost, která dokáže pořádně potrápit. Než se vydáte do lékárny pro speciální medikamenty, vyzkoušejte tipy na přírodní léčbu. Očím ulevíte například použitím kokosového oleje nebo jogurtu.

Syndrom suchých očí byste neměli podceňovat. Pokud vás trápí dlouhodobě, či se objevily další problémy, jako například zánět, měli byste neprodleně navštívit lékaře. Při tomto postižení očí se nejčastěji rozvine svědění a pálení, zarudnutí oka nebo otok, zhoršovat se může i vidění. Následně se zvyšuje riziko zánětu rohovky či spojivky a hrozí i vážné poškození. Obecně se dá snadno léčit pomocí kapek a mastí. Ulevit si však můžete i dříve, než se vypravíte k lékaři. Dbejte na vyváženou a zdravou stravu a zařaďte přírodní léčiva.

Zdravá strava nejen pro vaše oči

Než se začne léčit probíhající nemoc, je nutné zaměřit se na příčinu. Strava ovlivňuje nejen fyzický vzhled, ale i to, jak se cítíte. Velmi úzce souvisí i se zdravím. Pokud trpíte syndromem suchých očí, váš jídelníček by měl obsahovat dostatek vitaminu A a C. Obzvláště vitamin A je důležitý, jelikož tělu poskytuje beta-karoten. Problémy se zrakem mohou také souviset s nedostatkem omega-3 masných kyselin.

Kokosový olej na vše, včetně očí

Kokosový olej je v poslední době velmi oblíbený – a není se čemu divit. Na lidský organismus má opravdu blahodárné účinky. Díky jeho protizánětlivým a zvlhčujícím složkám může pomoci v léčbě suchých očí. Stačí kápnout do oka dvě nebo tři kapky oleje a nechat působit alespoň tři minuty, úleva se dostaví. Dle potřeby zopakujte.

Okurka nejen do salátu

Jen okurka to může být? Tato lahodná zelenina s obsahem vitaminu A se nehodí pouze do salátu, využít se dá také jako přírodní lék pro oči. Hlavně pokud jsou rudé nebo svědí. Pak je skvělým pomocníkem. A jak se aplikuje? Vezměte plátky okurky a přiložte je na oči. Takto odpočívejte asi patnáct minut.

Bílý jogurt na snídani

Kvalitní bílý jogurt je bohatým zdrojem vitaminů D, B a A. V případě suchých očí ho zařaďte do svého jídelníčku, a to nejlépe každý den.

Léčivé teplo

Dalším tipem, jak postiženým očím můžete velmi rychle ulevit, je léčba pomocí teplého obkladu. Použijte hadřík z měkké a příjemné tkaniny, ten namočte do horké vody, vyždímejte a aplikujte jako obklad. Nechte působit alespoň pět minut.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat