Prostreno.cz

Olej ze šanty kočičí. Uklidní žaludek a podpoří močení

Catnip, také známá jako Cat Mint, je bělavě šedá rostlina s vědeckým názvem Nepata Cataria. Jak vyplývá z názvu, má tato rostlina, vůní podobná mátě, hodně co do činění s kočkami. I když to zní legračně, je to pravda. Kočkám způsobuje neskutečný zážitek a stimuluje je. A čím dalším se šanta může pochlubit?

Šanta kočičí se používá k léčbě mnoha onemocnění, různé složky esenciálního oleje mohou zlepšit náš život. Nevěříte?

Konec otravných křečí

Tento esenciální olej dokáže léčit téměř všechny formy křečí, ať už jde o svalovou, střevní, respirační nebo jakoukoli jinou část. Účinně uvolňuje svaly a pomáhá léčit spastickou choleru.

Eliminace plynů

Plyn, který je uvězněn ve střevech, může být velmi nebezpečný a někdy i smrtelný. Způsobuje bolesti na hrudi, poruchy trávení, neklid, vysoký krevní tlak i akutní bolest žaludku. Při těchto problémech olej ze šanty kočičí může pomoci. Účinně odstraňuje plyny při pohybu směrem dolů (což je bezpečné) a nedovoluje tvorbu dalších plynů.

Detoxikace těla

Šanta podporuje pocení, snižuje krevní tlak, odstraňuje toxiny a přebytečnou sůl z těla, udržuje zdravé srdce a v některých případech může snižovat horečku.

Regulace menstruace

Olej z oleje, který už asi navždy bude přisouzen kočkám, stimuluje sekrece hormonů a reguluje menstruaci. Inhalovat by ho měly zvlášť ty ženy, které trpí nepravidelnou menstruací a bolestí během tohoto období.

Zdravý nervový systém

Šanta také funguje jako tonikum pro nervy a nervový systém. Léčí mnoho nervových poruch, včetně třesu v rukách nebo nohách, dále nervozitu, křeče či pomalé reflexy. V podstatě posiluje nervy a aktivuje je.

Uklidnění žaludku

Pořádek v žaludku, uklidnění vředů, správný tok žluči, žaludečních šťáv a kyselin. I to od tohoto oleje můžete očekávat. Ostatně, správná sekrece v žaludku rovná se psychická pohoda.

Podpora močení

Olej ze šanty kočičí má diuretický charakter, což znamená, že podporuje močení. Je tedy velmi prospěšný pro ty, kteří trpí jakoukoli další akumulací vody v těle, což vede k otokům v důsledku chronického selhání ledvin. Pomáhá také při snižování hmotnosti, snížení krevního tlaku a odstraňování toxinů, jako je kyselina močová. Používá se také u koček jako pomůcka k tréninku, snižuje jejich úzkost.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat