Prostreno.cz

Pro štíhlé křivky si dejte lžičku medu denně

Včelí med by neměl chybět v žádné domácnosti! Mnohdy dokáže nahradit i léky a jeho sladká chuť je jen třešničkou na dortu. Co vám přinese konzumace již jedné lžičky medu denně?

Med. Tato sladká pochoutka je již od pradávna považována za naprostý zázrak. Vždyť kdo by si během nemoci sladil čaj jinak, než právě medem! Studie prokázaly, že uvedený včelí produkt působí v organismu jako přírodní antibiotikum s protizánětlivými účinky.

Prevence je lepší než léčba

Už jedna lžička denně pomůže vašemu tělu v boji proti řadě nepříjemných onemocnění. Zvyšuje totiž jeho přirozenou obranyschopnost, kterou v zimním období velmi oceníte. Nepostradatelným pomocníkem se stává během chřipkové sezony. Napomáhá účinně léčit nachlazení, kašel nebo záněty dýchacích cest.

Lžička denně pro štíhlou figuru

Možná vám sladký med a štíhlá postava nejdou k sobě, ale vězte, že existuje dokonce i něco jako „medová dieta“. Zde ale musíme být opatrní a mít na paměti, že bez vyvážené stravy a dostatku pohybu se úbytek váhy nikdy konat nebude. A v čem tedy spočívá toto sladké hubnutí? Dejte si trochu zlatavého pokladu před spaním. Med usnadňuje usínání a také reguluje spolupráci mezi hladinou krevního cukru, mozkem a játry. Díky němu se krásně vyspíte, a navíc budete nepotřebné tuky spalovat rychleji.

Domácí energy drink

Cítíte se často unavení a obzvláště v zimě vám chybí síla pro náročný pracovní den? Lžička medu to vyřeší! Přináší totiž tělu vitalitu. Za to můžeme poděkovat přírodním cukrům, antioxidantům, minerálům a vitaminům. To ony z medu dělají báječnou svačinu, která dodává tolik potřebnou energii. Proto si vmíchejte trochu sladké pochoutky do vlažené vody, nápoj popíjejte v průběhu dne.

Sladký doping pro tělo

Báječný nektar z květů dle mnohých studií napomáhá ustálit hladinu cholesterolu, což také značně snižuje pravděpodobnost vývoje kardiovaskulárních onemocnění. Jeho sladká chuť však nepůsobí blahodárně jen v ústech. Objevují se i názory, že dokáže pomoci zvládat stres, zmírňuje projevy alergie, zlepšuje paměť a podporuje správnou funkci střev. A co vy? Už jste si dnes dali svoji lžičku medu?

Zdroj: www.fitnessmag.com, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat