Prostreno.cz

Do akce pro růst vlasů povolejte vajíčka a banány

Je vaším snem dlouhý zapletený cop, ale kštice se růstu úspěšně brání? Nechcete už tak dlouho čekat? V tom případě je třeba povolat do akce vajíčka, banány nebo kokosový olej. Účinky těchto potravin vás jednoduše nadchnou!

Vaše vlasy nejenže poměrně dost vypadávají, ale ještě rostou doslova želvím tempem? Pokud se ptáte na příčinu, u jedné to podle odborníků zůstat nemusí. Za tento stav prý ve většině případů nesou odpovědnost hormonální změny, stres, užívání některých léků, rodinná anamnéza nebo špatný jídelníček. Dá se to ale nějak napravit? Že váháte. Vyzkoušejte tyhle domácí prostředky, jež koruně krásy nesmírně prospějí!

Vajíčko není jenom k jídlu

Vždy máte doma poctivou zásobu vajíček? No výborně, to se teď náramně hodí. Jakmile smícháte žloutek s extra panenským olivovým olejem, máte k dispozici zaručený prostředek na podporu i toho sebepomalejšího růstu. Kombinace obou ingrediencí totiž nabízí nejen dávku zdravé hydratace, ale i vysoký podíl vitaminu E, bílkovin a minerálů, včetně železa a zinku. Směs těchto živin povzbudí vlasové folikuly a zlepší cirkulaci krve, proto zabraňuje také vypadávání. Aplikujte si tento zlepšovák ke kořínkům s několikaminutovou masáží, poté ho smyjte. Časté opakování kúry brzy přinese výsledky!

První pomoc představuje také banán

Není žádnou novinkou, že tropický banán značně pomáhá při regulaci krevního tlaku, prospívá trávení a zvyšuje energetickou hladinu. Málokdo tuší, že dokáže zabojovat i proti vředům a stimuluje produkci šťastných hormonů, čímž zlepšuje náladu. Je to všechno? Ale kdepak, nelze přece nezmínit jeho kosmetické přednosti! Prospěšné živiny obsažené v chutném plodu poskytují lesk a famózní hloubkovou výživu, jež zlepšují celkovou kvalitu hřívy. Dělá ji odolnější vůči nepříznivým vnějším vlivům, a ještě stimuluje rozvoj nových přírůstků. Rozmixujte banán, přidejte do něj tři lžičky medu a maska, již necháte působit vždy alespoň půl hodiny, je na světě.

Nepodceňujte ani kokosový olej

Že olej získávaný z rozemletých jader kokosových ořechů je skvělým parťákem při vaření, to je všeobecně známá věc. Dopustit na něj však nedají ani kadeřníci, kteří si nemohou vynachválit jeho hydratační schopnosti. Tenhle mazlavý zázrak je také známou zásobárnou vitaminu E a dalších cenných látek, takže kštici zpevňuje a posiluje. Jeho antimikrobiální vlastnosti zase zabraňují tvorbě lupů a rozvoji různých infekcí. Aby toho nebylo málo, působí i jako zaručená prevence nechtěných ztrát vlasů, přičemž podporuje růst a dodává jim objem. Masírujte si zahřátým „kokosákem“ pokožku hlavy pravidelně – nejlépe chvíli předtím než vklouznete pod sprchu. Následně využijte služeb vašeho oblíbeného šamponu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat