Prostreno.cz

Přírodní způsoby pro zářivý úsměv: Ovoce, zelený čaj a houby jako spojenci bílého chrupu

Chcete mít krásné a bílé zuby, ale bojíte se procedury v ordinaci, popř. za ní nechcete utrácet? Vyzkoušejte různé tipy z přírody pro přirozeně zářivý úsměv, který vás nebude stát tisíce!

Mít zářivý úsměv má spoustu výhod. Automaticky totiž vypadáte mladší a atraktivnější. Jiné studie potvrzují, že bílé zuby spolu se zdravou pletí a upravenými nehty působí velmi pozitivně třeba na pracovním pohovoru, kde své šance můžete zvýšit až o 60 %. Nevzhledným skvrnám nebo zabarvení můžete snadno předcházet, ale také se jich díky přírodním látkám účinně zbavit. Jak?

Jen čištění nestačí!

Pokud toužíte po úsměvu hollywoodské hvězdy, musíte mu také věnovat dostatečnou pozornost! Nepřítelem číslo jedna je tabák, káva a čaj. Tyto položky způsobují nevzhledné flíčky, kterých se budete těžko zbavovat. Další hrozbou je plak, který se tvoří na zubech. Zde je na místě správná péče o ústní dutinu, kvalitní kartáček a dokonalá technika čištění.

Zelený čaj jako řešení?

Pokud nahradíte kávu zeleným čajem, tak zvolíte zdravější variantu pro svůj organismus, ale i chrup. Díky světlé barvě a složení čaj nezanechává zažloutlé stopy a navíc posiluje dásně!

Místo bělicí pasty jahody nebo ananas

Různé studie uvádějí, že konzumace ovoce je nejlepší možnou cestou, jak si přírodně zuby vybělit. V testech nejlépe dopadly jahody, pomerančové peelingy a šťávy z citrónů. Obsahují totiž speciální enzymy a kyseliny, které pomáhají rozkládat již vzniklé skvrny. Další vědecké poznatky zase doporučují kyselinu jablečnou přítomnou v jablku. Ta podle všeho zvyšuje produkci slin, což zase pomáhá udržovat zuby čisté a bez plaku.

Dalším ovocem, které vám pomůže v cestě za dokonalým úsměvem, je ananas. Obsahuje látku zvanou bromelin, což je směs přírodních enzymů příznivých nejen pro celkové zdraví. Uvedená látka zesvětluje chrup.

Houby shiitake

Houby shiitake lentinan, což je přírodní cukr, který má antibakteriální vlastnosti. Studie japonských vědců zjistila, že výtažky z hub pomohly odstranit nevítané bakterie v ústech a výrazně snížit vznik nežádoucího plaku.

Zdroj: www.healthline.com, www.bustle.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat