Prostreno.cz

Dvě jablka denně pro zdravé tělo

Nic proti banánům či pomerančům, ovšem stará dobrá jablíčka stále patří mezi hodně vyhledávané druhy ovoce. Že vás na ně moc neužije? Chyba! Dobrovolně se tak připravujete o možnost, jak zredukovat cholesterol. Výhod vám ale uniká víc!

Úsloví, že kdo jí jedno jablko denně, ten nepotřebuje doktora, jste za svůj život jistě slyšeli už nesčetněkrát. Takže, kdy jste si na tomhle šťavnatém plodu pochutnali naposledy? Pokud vám k jeho pravidelné konzumaci schází motivace, možná vás přesvědčí famózní účinky, které se pod jeho slupkou skrývají. Třeba tyhle vůbec nezní špatně…

Zdravé srdce. To se přece hodí

Chcete se dožít požehnaného věku? Pak vás asi budou zajímat poznatky americké studie publikované v magazínu Journal of Medicinal Food. Ty poukazují na skutečnost, že obsažené antioxidační sloučeniny ve zmíněných přírodních pokladech významně přispívají k regulaci škodlivého cholesterolu. Ano, i tohle je způsob, jak chránit své srdce před vážnými kardiovaskulárními chorobami.

Sbohem migréno, už se nevracej

Představte si, že v souvislosti s dary jabloně se ve vědeckých kruzích hovoří i o hlavě. Ovšem nenechte se zmást, teď nemáme na mysli historku ze života fyzika a alchymisty Isaaca Newtona, kterého k objevu gravitace inspirovalo to, že na něj jednoho dne jablko spadlo ze stromu. Lékaři si totiž jeho vůni spojují s okamžitým útlumem bolestí hlavy. Někteří experti dokonce neváhají tvrdit, že aroma onoho „medikamentu“ je velice účinné také při snižování intenzity migrénového záchvatu. To je ale hodně přínosná informace, nemyslíte?

Křivky jako ze žurnálu? Můžete je mít

Důležité sdělení pro všechny dietáře přináší i americká univerzitě v Iowě. Z průzkumu této vyhlášené instituce jednoznačně vyplývá, že ženy, jež konzumují dva lahodné kousky denně, mají nižší index tělesné hmotnosti. Tedy alespoň v porovnání s jejich kolegyněmi, které se šťavnatému křesťanskému symbolu prvotního hříchu obloukem vyhýbají. Je tohle zbraň, s níž ta nadbytečná kila konečně porazíte? Určitě to nelze vyloučit.

Fungující trávení, které jede na plné obrátky

Na seznam předností kulatého dobrodince patří i to, že platí za skutečně bohatého zprostředkovatele vlákniny. Je mnohokrát prokázáno, že tato složka potravy nesmírně svědčí trávení, neboť zajišťuje pravidelné pohyby střev. Pod slupkou jablka se nachází také sorbitol, což je cukerný alkohol s laxativním účinkem. Každé sousto tedy představuje řešení nepříjemné zácpy, která dokáže pěkně potrápit!

Zdroj: https://www.sciencedaily.com/releases/2001/02/010223081211.htm





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat