Prostreno.cz

Návod na jednodenní detoxikaci těla

Chcete své tělo důkladně očistit tak, aby bylo připravené na všechny nástrahy života? Jednou za sedm až deset dní věnujte čas detoxikaci. Jak takový očišťující den probíhá?

V současné době jsme vzhledem ke snížené imunitě a zbytečnému užívání antibiotik všichni ohroženi nejrůznějšími infekcemi. Chemické škodliviny oslabují náš imunitní systém, různé mikroorgasnismy každý den ohrožují zdraví dětí, mužů i žen. Proto někteří odborníci radí dopřávat si větší odstup mezi jídly a v této době podstupovat detoxikaci. Jak by ale takový detoxikační den, provedený jednou za sedm až deset dní, měl vypadat? Návod přináší MUDr. David Frej, který se zabývá přírodní medicínou.

Nápoj na lačný žaludek

Vypijte sklenici teplé převařené vody se dvěma lžícemi bio aloe vera nebo čerstvé vymačkané šťávy z poloviny limetky a se lžičkou medu. Poměr medu a limetky si namíchejte tak, aby nápoj nebyl kyselý. Pak lze pít čaj z tulsi (bazalka indická) či pampeliškový čaj.

Snídaně

Ideální ranní restart? Podušené jablko či hruška se skořicí a hřebíčkem či tukové smoothie. To si připravíte z 1–2 lžíce bio konopného proteinu, 1 porce ovoce (například šálek jablíček), 1 lžičky chia semínek, půlky oloupaného avokáda a 350 ml vody.

11 hodin

1 až 2 sklenice zeleninového vývaru z podušené zeleniny osoleného špetkou soli.

Oběd (12–13 hodin)

Dvě misky dušené zeleniny s basmati rýží, lehká zeleninová jídla na olivovém oleji. Dochutit lze kokosovým či konopným olejem. (Nebo jen zeleninový vývar.)

15 hodin

1 až 2 sklenice zeleninového vývaru z podušené zeleniny osoleného špetkou kamenné himálajské soli.

Večeře (17–18 hodin)

Stejně jako v 15 hodin, nebo zeleninové smoothie, případně zeleninová šťáva.

Večer

Bylinné čaje, jako je heřmánek, Tulsi Brahmi, jasmín či meduňka.

Pitný režim

Pijte po celý den teplou vodu z termosky. Co se týče množství, tak ji konzumujte každou půlhodinu až hodinu, stačí i jen několik loků. David Frej apeluje, že pro úspěšnost kúry není důležité množství vypité vody, ale její vyšší teplota (připomínající čaj). Voda by měla být vařená nejméně asi 10 minut, stává se tak lehce stravitelnou. Během dne k převařené vodě popíjejte i vodu pokojové teploty, a to podle potřeby. Denní množství vody včetně té z termosky by však nemělo přesáhnout 2 litry. Jako doplněk lze sáhnout i po bylinkovém čaji.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat