Prostreno.cz

Pokojové rostliny pomáhají hydratovat vysušenou pokožku

Trápí vás suchá pokožka a zároveň jste skvělým pěstitelem pokojových rostlin? Pak si do každé místnosti hrdě postavte dracénu nebo lilii. Rázem bude po problému!

V momentálním období je nesmírně těžké udržovat pokožku hydratovanou, neboť čelíme nízkým venkovním teplotám a mnohdy i silnému větru. Situaci dvakrát neprospívá ani pobyt v přetopených místnostech, ve kterých trávíme hodně času. Máte také problém se suchou kůží, která má navíc tendence k odlupování? Pokud pro pomoc zrovna vyrážíte do drogerie, kde se hodláte porozhlédnout po zvláčňující kosmetice, vezměte to nejprve přes květinářství. Proč? Tak to byste neuhodli!

Zelená dekorace s výhodami

Poznatky britské studie, jíž se zhostila anglická Univerzita v Readingu, jsou vážně překvapením. Údivem hledí nejen botanici a vyznavači floristiky, pořádně „paf“ jsou i tací, pro které je péče o zevnějšek naprosto zásadní. Závěry onoho vědeckého počinu totiž sdělují, že pokojové rostliny jsou pro pokožku nesmírně přínosné, neboť vlivem transpirace (výdej vody povrchem, respektive listem) zvlhčují vzduch v prostoru, čímž zabraňují vysušování pleti. No vida, možná je ideální čas na nákup nových „chráněnců“, nemyslíte? Vypadá to, že čím více květin budete opečovávat, o to hezčího vzhledu se dočkáte.

Zprostředkovatel vláhy, co vás navíc rozesměje? Asi

„Rostliny v květináčích představují nejjednodušší a nejlevnější způsob, jak se efektivně zbavit suchého vzduchu ve vašem domě, což se příznivě projeví i na pokožce. Kromě toho, že kůži pomáhají zvlhčovat, poskytují i další nesporné výhody, včetně zlepšení duševního rozpoložení nebo upevnění celkového zdraví,“ pochvaluje si přednosti flóry jedna z autorek oné studie Tijana Blanusa, která působí na výše uvedené vzdělávací instituci. Vědecká výzkumnice zároveň dodává, že není druh jako druh, přičemž někteří zástupci rostlinné říše jsou v tomhle směru účinnější než jiné. Co si tedy doma „vysadit“?

Jděte najisto a vsaďte na klasiku

Prvním doporučovaným adeptem je dračinec neboli dracéna. Tahle pokojovka patří mezi naprostou klasiku, jež v podstatě vyžaduje jen pravidelnou zálivku a rosení. Za takovou péči se vám prý náležitě odmění v podobě vysvětlených pozitiv. V případě, že tohle není váš šálek kávy, pořiďte si lilii. I ona údajně funguje jako báječný hydratační pomocník!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat