Prostreno.cz

Hebké sametové ruce i v zimě

Nejen obličej, ale také ruce jsou vizitkou krásy! Věnujte jim dostatečnou péči, jelikož i ony stárnou a vyžadují pozornost. Přinášíme vám několik tipů a rad, jak se o ně správně starat, a to i v zimě, kdy dostávají zabrat nejvíce.

Každý den jsou ruce vystavovány velké zátěži, a pokud jim nebudete věnovat zvláštní zacházení, může to na nich být znát. Obzvláště v zimě jsou pak namáhané ještě více, jelikož pokožku zatěžuje změna podnebí. Přitom stačí tak málo! Začněte je ošetřovat ještě dnes.

Pravidlo číslo jedna? Hydratace krémem

Pokožka na rukou je tenká a inklinuje k vysušování, k čemuž přispívá i váš denní režim. Ruce často myjete a používáte přípravky, které smývají přirozený ochranný film. Nepřítelem je i příliš horká voda, jenž způsobuje dehydrataci kůže. Co s tím? Pravidelným používáním speciálního krému zabráníte nástupu jinak přirozených vrásek. Noste tedy svůj oblíbený hydratační krém stále při sobě a aplikujte ho minimálně třikrát denně.

I ochrana při úklidu je klíčová

Máte rádi domácí práce? Skvělé, jenže vaše ruce mohou trpět. Snažte se vyhnout styku s různými chemickými přípravky nebo zbytečnému drhnutí a raději používejte rukavice. Je to přece tak jednoduché, tak proč kůži na rukou zbytečně zatěžovat? Spíš jim dopřejte odpovídající péči.

Speciální procedury jako lék

Zajděte si na manikúru a aplikujte různé léčivé a zkrášlující kúry. A pokud se vám nechce opouštět teplo domova, připravte si například vlastní parafínový zábal. V prvvní řadě perfektně prokrví pokožku a ruce krásně zjemní. Vše, co budete na zábal potřebovat, seženete v drogerii.

Další příjemnou věc, kterou znali již naši předkové, je koupel v mléce. Kleopatra se sice koupala v mléce oslím, vy ale můžete vyzkoušet klasické kravské, plnotučné. Ohřejte ho na příjemnou teplotu a pak do této lázně ponořte ruce zhruba na deset minut. Přidat můžete i pár kapek olivového nebo levandulového oleje. Tato koupel napomáhá k hydrataci pokožky a zpevnění nehtů.

Boj s pigmentovými skvrnami

Skutečností, která upozorní na stárnutí kůže, jsou pigmentové skvrny. Ty se mohou objevovat už i v mládí, proto potřeba s nimi okamžitě zatočit. Vyhrát nad nimi můžete jedině správnou životosprávou a péčí o játra. Nezanedbávejte také kvalitní a dostatečnou ochranu proti slunci!

Zdroj: https://thedacare.org/news-and-events/healthy-living/why-do-i-keep-getting-dry-cracked-hands-in-the-winter/, https://www.repechage.com/blogs/news/how-to-take-care-of-your-hands-in-the-winter





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat