Prostreno.cz

Pokojové rostliny pomáhají hydratovat vysušenou pokožku

Trápí vás suchá pokožka a zároveň jste skvělým pěstitelem pokojových rostlin? Pak si do každé místnosti hrdě postavte dracénu nebo lilii. Rázem bude po problému!

V momentálním období je nesmírně těžké udržovat pokožku hydratovanou, neboť čelíme nízkým venkovním teplotám a mnohdy i silnému větru. Situaci dvakrát neprospívá ani pobyt v přetopených místnostech, ve kterých trávíme hodně času. Máte také problém se suchou kůží, která má navíc tendence k odlupování? Pokud pro pomoc zrovna vyrážíte do drogerie, kde se hodláte porozhlédnout po zvláčňující kosmetice, vezměte to nejprve přes květinářství. Proč? Tak to byste neuhodli!

Zelená dekorace s výhodami

Poznatky britské studie, jíž se zhostila anglická Univerzita v Readingu, jsou vážně překvapením. Údivem hledí nejen botanici a vyznavači floristiky, pořádně „paf“ jsou i tací, pro které je péče o zevnějšek naprosto zásadní. Závěry onoho vědeckého počinu totiž sdělují, že pokojové rostliny jsou pro pokožku nesmírně přínosné, neboť vlivem transpirace (výdej vody povrchem, respektive listem) zvlhčují vzduch v prostoru, čímž zabraňují vysušování pleti. No vida, možná je ideální čas na nákup nových „chráněnců“, nemyslíte? Vypadá to, že čím více květin budete opečovávat, o to hezčího vzhledu se dočkáte.

Zprostředkovatel vláhy, co vás navíc rozesměje? Asi

„Rostliny v květináčích představují nejjednodušší a nejlevnější způsob, jak se efektivně zbavit suchého vzduchu ve vašem domě, což se příznivě projeví i na pokožce. Kromě toho, že kůži pomáhají zvlhčovat, poskytují i další nesporné výhody, včetně zlepšení duševního rozpoložení nebo upevnění celkového zdraví,“ pochvaluje si přednosti flóry jedna z autorek oné studie Tijana Blanusa, která působí na výše uvedené vzdělávací instituci. Vědecká výzkumnice zároveň dodává, že není druh jako druh, přičemž někteří zástupci rostlinné říše jsou v tomhle směru účinnější než jiné. Co si tedy doma „vysadit“?

Jděte najisto a vsaďte na klasiku

Prvním doporučovaným adeptem je dračinec neboli dracéna. Tahle pokojovka patří mezi naprostou klasiku, jež v podstatě vyžaduje jen pravidelnou zálivku a rosení. Za takovou péči se vám prý náležitě odmění v podobě vysvětlených pozitiv. V případě, že tohle není váš šálek kávy, pořiďte si lilii. I ona údajně funguje jako báječný hydratační pomocník!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat