Prostreno.cz

Rituály pro zdravější tělo do léta

Proměnit svůj život tak, abyste se cítili lépe, to chce odhodlání. Ale jste to jen vy, kdo tuto změnu může udělat! Pokud si osvojíte těchto deset rad, budete do léta zdravější, šťastnější i sebevědomější!

Základním principem nějaké změny je osvojit si nový návyk tak, aby se pro vás stal rutinou. To chce čas a trpělivost. Dle vědců to trvá přesně 21 dní, než si nějaký zvyk vytvoříte, nebo se ho naopak zbavíte. Abyste se cítili lépe, nemusíte nutně obracet svůj život vzhůru nohama, stačí však zařadit pár malých tipů, které se stanou součástí vašeho každodenního života a přinesou do něj svěží vítr a novou energii.

Pijte více vody

První a nejjednodušší rada? Voda dává život i energii. Noste ji stále při sobě, stáhněte si aplikaci, která vám pitný režim bude hlídat. Do čiré tekutiny přidávejte ovoce a obměňujte její chuť! Tak vám nikdy nepřijde všední.

Vytvořte si ranní a večerní rutinu

Navykněte si na pravidelné ranní vstávání, cvičení a snídání. Vše může trvat pouze pár desítek minut a přitom den začne tak klidně a bez zbytečného stresu. Večer zařaďte do rituálů věci čistě příjemné, například péči o pleť, četbu nebo sprchu za rytmu oblíbené písně.

Naučte se smoothie

Mnoho lidí má problémy přijmout do svého jídelníčku dostatek ovoce a zeleniny. Naplánujte si na každý den nějaké zajímavé smoothie, které vám dodá vitaminy a minerály. Pokud do něj přidáte matcha čaj, který se prodává jako prášek, rázem máte i zdravý povzbuzující drink.

Dělejte si přehledy

Zkuste se zamyslet nad týdenním a měsíčním přehledem o svém životě. Na konci daného období zhodnoťte, co jste zažili, jaké věci jste neudělali, které záležitosti si žádají vylepšení. Takhle černé na bílém to má úplně jiné grády!

Vytvořte si seznam zdravého jídla

Zdravý a vyvážený jídelníček je základ každého úspěšného dne. Občas se ale může stát, že vám dojde inspirace, najednou vás nenapadá, co si připravit k večeři, a tak místo snahy sáhnete po mražené pizze. Tak takhle už ne! Vytvořte si seznam rychlých a zdravých jídel, nad kterými nemusíte přemýšlet a které si snadno uvaříte. Lístek dejte na ledničku.

Najděte svůj styl!

Nepodléhejte svodům moderního oblečení, kterým se pyšní všichni okolo vás. Buďte sami sebou a přiznejte si to. Noste, co se vám líbí, a v čem se cítíte pohodlně a sebevědomě.

Nemějte zeleninu za nepřítele

Možná vám stále dělá problémy, zařadit do svého jídelníčku dostatek zeleniny. Zkoušejte různé recepty a najdete úpravu, která vám zachutná!

Naučte se říkat NE!

Zjistěte, co vás omezuje a bere vám čas i energii. Dělejte jen věci, které vám přinášejí štěstí! Ostatně, nemusíte se vždy zavděčit všem! Myslete občas jen na sebe a své potřeby.

Nebuďte negativní

To, že něco vzdáváte, ještě než k tomu dojde, je největší chyba! Možná máte strach a nevěříte si, často si říkáte, že nemáte na tohle a támhleto, nebo že daná věc nejde zvládnout. A co se stane, když to opravdu nevyjde? Zboří se snad svět? No samozřejmě, že ne. Každá změna začíná v hlavě, proto vždy myslete pozitivně.

Nesolte tolik!

Pokud máte ve zvyku používat až příliš soli, zkuste zapracovat na změně. Vyzkoušejte jiné kořenící přípravky, pěstujte bylinky a objevujte nové a zajímavé chutě. Vaše tělo se vám odmění.

Zdroj: názory autora, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat