Prostreno.cz

Esenciální oleje proti jarní únavě. Tyhle vás nakopnou

Cítíte se jako přejetí parním válcem? Na nic nečekejte a kápněte si do aromalampy esenciální borovici, bazalku, skořici nebo rozmarýn. To jsou ty správné vůně, jejichž inhalace s pocitem vyčerpanosti okamžitě zatočí!

Být na jaře v psychické i fyzické kondici? To sice zní jako fajn plán, ovšem jak ho zrealizovat, když vám v cestě stojí permanentní únava a stres? Odpověď je jednoduchá. Dejte šanci aromaterapii! Vždyť kde je psáno, že vám baterky dobijí jen litry kávy? Ani tahle voňavá první pomoc se rozhodně nemine účinkem…

Borovice. Ta povzbudí tělo i mysl

Máte rádi vůni lesa, ale kvůli nedostatku času se mezi jehličnatou zeleň zkrátka nedostanete? Nevadí, příhodnou atmosféru si můžete „naladit“ i u vás doma. Své služby nabízí esenciální borovice, která nejenže zvyšuje energetickou hladinu, ale také čistí vzduch a tlumí všemožné bolesti. Nelze opomenout, že s ní lze vyčistit také koberce. Stačí přidat 20 kapek do kbelíku teplé vody. Směs si hravě poradí s tvrdohlavými nečistotami i případným zápachem, přičemž báječně osvěží barvy podlahových tkanin.

Bazalka? Klasika, co neomrzí

I lahvička s intenzivní, sladkou a kořenitou vůní vás dostane z nejhoršího. Je mnohokrát prokázáno, že inhalace bazalkového zachránce pomáhá proti pocitu vyčerpání, zatímco zlepšuje odezvy těla na fyzický i emoční stres. Stejně účinně ovšem posiluje mozkovou činnost, koncentraci a paměť, takže jde o parádní pracovní vzpruhu. Aby toho nebylo málo, zároveň uvolňuje ucpané nosní dutiny a ulevuje od migrény.

Skořice, kouzelný stimulant

V krizové situaci se můžete bez obav spolehnout i na „tekutou skořici“. Typické aroma zažene malátnost s okamžitým účinkem, neboť všeobecně stimuluje, harmonizuje a povzbuzuje. Věděli jste, že i tento kouzelný prostředek působí silně antibakteriálně, tudíž stejně jako jeho „borovicový kolega“ vyčistí vzduch v místnosti? Při vnějším použití navíc prokrvuje pokožku, čímž bojuje proti celulitidě.

Rozmarýn, spolehlivá spása

Také obyčejně vyhlížející rozmarýn dokáže velké věci. Vždyť příznivě ovlivňuje nervový systém, obnovuje správné funkce pošramoceného zažívání a zatne tipec nespavosti. Pokud si tuto bylinku pořídíte v esenciální podobě, máte postaráno i o parádní řešení únavy. Již po několika minutách „nasávání“ příjemné vůně budete mít fyzických sil doslov na rozdávání. Tak na co ještě čekáte?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat