Prostreno.cz

Kvalitní matrace nebo sklenka vína. I tak se dá zpomalit stárnutí

Chcete vypadat mladší, než ve skutečnosti jste? Žádný problém. Může vám pomoci avokádo, jehož obsažené cenné látky zabojují proti vráskám. Dále dbejte o kvalitní odpočinek a nevzdávejte se alkoholu!

Je opravdu tak těžké dosáhnout zářivé pleti a stárnout v pomalejším tempu? Možná ani ne. Ostatně, i dermatologové připouštějí, že klíčem k delšímu mládí je vyvážený jídelníček, pravidelný pohyb a dodržování pitného režimu. To ovšem není všechno, co pro svou bezchybnou vizáž můžete udělat. Zkuste oblafnout kalendář pomocí těchto příjemných způsobů!

Jezte avokádo. Čím častěji, tím lépe

Avokádo na první pohled možná vypadá zcela nezajímavě, ovšem může se pochlubit famózním nutričním profilem. Ukrývá v sobě vysoký podíl vitaminů skupiny B, dále C, E a K. Exotický poklad rovněž nabízí poctivou dávku minerálů, jmenovitě pak draslík, železo, vápník, hořčík, mangan, sodík, zinek a železo. Spolupůsobení těchto živin přispívá k regeneraci kožních buněk, bojuje proti vráskám, stimuluje produkci kolagenu a zlepšuje krevní cirkulaci. Když budete jíst plod hruškovce přelahodného často, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Sklenka červeného jako dobrý nápad

Američtí výzkumníci z Washingtonské státní univerzity se na základě své studie domnívají, že antioxidační sloučenina resveratrol, která se nachází v červeném víně, značně pomáhá nejen při hubnutí, ale prospívá také nestárnoucí vizáži. A to celkem dost! Proto sklenka, a nejlépe prý k večeři, vůbec není na škodu. Nutno dodat, že jmenovaná látka má rovněž příznivé účinky i na část mozku nazývanou hipokampus, protože upevňuje paměť a podporuje způsobilost k učení.

Kupte si novou matraci. Pro vaše dobro

Zázračný zlepšovák, co je zdarma? Jednoznačně spánek! Spojitost mezi mladistvou pokožkou a dostatkem kvalitního odpočinku už potvrdila celá řada studií. Většina expertů se shoduje v tom, že regenerace buněk je v noci takřka dvojnásobná, tak toho patřičně využijte. Během pyžamového relaxu může tělo nerušeně produkovat také již zmíněný kolagen, což zajistí pleti pružnost, elasticitu i hydrataci. Drahocenný spánek snižuje i riziko metabolických poruch, tudíž pozitivně ovlivňuje štíhlé tělesné proporce.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat