Prostreno.cz

Koření pro ladné tělesné křivky

Snažíte se shodit před létem nadbytečná kila, jenže se vám v tomhle směru vůbec nedaří? Neházejte flintu do žita a jděte na to od lesa. V rámci své vysněné konfekční velikosti navyšte spotřebu pepře, kmínu a skořice!

S pohledem do kalendáře i z okna je jasné, že léto se pomalu blíží. Zahájili jste proto fitness přípravu, abyste se v plavkách u vody cítili dobře? Jenže co čert nechtěl, kil se nezbavujete tak rychle a snadno, jak jste si představovali, z čehož máte špatnou náladu. Ačkoli máte chuť se na všechno vykašlat, ještě se nevzdávejte. S pesimismem i redukcí váhy vám pomohou tato běžná kuchyňská ochucovadla!

Pepř, všestranná ingredience

Kdysi se věřilo, že pepř má něco společného s plodností, neboť byl považován za hodně silné afrodiziakum. Co je na tom pravdy, těžko soudit. Každopádně není sporu, že toto koření původem z Indie stimuluje produkci endorfinů, takže zlepšuje psychické rozpoložení. Zároveň pozitivně ovlivňuje metabolické funkce, čímž významně podporuje spalování tuků. Odborníci si to vysvětlují obsaženou složkou zvanou piperin, jež je hodně podobná známějšímu kapsaicinu přítomnému v chilli. Takže ani špetka nazmar!

Skořice jako mocná zbraň

Svého času byla i skořice ceněna více než zlato. A rozhodně nejen kvůli vaření a pečení! Tenhle typicky vonící zázrak dokáže regenerovat tkáně a zrychlit látkovou výměnu. V kombinaci se silným protizánětlivým působením pak pomáhá mírnit projevy akné a dalších kožních obtíží, včetně strií a celulitidy. Tím však jeho schopnosti ještě nekončí. Sypká ingredience totiž dodává energii a zlepšuje vstřebávání živin, zatímco potlačuje špatný cholesterol a potlačuje akumulaci tuků v těle. To jste věděli?

Nepodceňujte kmín. Nikdy

Málokdo tuší, že také kmín je mocným nástroje proti nadváze. A to jako vážně! Závěry hned několika studií se shodují v tom, že opomíjený zlepšovák „popožene“ líný metabolismus, přičemž báječně detoxikuje játra a předchází zavodňování. Co říkáte na tuhle pomocnou ruku? Kmín můžete samozřejmě přidávat do různých jídel, ovšem dá se z něj připravit i čaj. Stačí jen pár semínek zalít vroucí vodou a nechat pár minut louhovat.





Celkem 1 komentářů

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat