Prostreno.cz

Jarní péče o pleť: Využijte domácí zásoby

Přestože jaro vítáte s otevřenou náručí, výkyvy počasí vaší pleti nemusejí dělat dobře. Jak svůj obličej připravit na teplejší počasí? Vyndejte bylinky, jogurt nebo olivový olej!

Než se budete moci soustředit na nádherné jarní dny, je vhodné se nejprve zbavit odumřelých kožních buněk. Jedním z nejčastějších problémů po zimě je totiž suchost pleti, kterou lze snadno odstranit exfoliací. Ta by se měla provádět až třikrát týdně.

K ruce si připravte ¼ šálku olivového oleje a 1/2 šálku hnědého cukru. Ingredience smíchejte dohromady, vytvořte pastu, tu naneste na obličej a několik minut provádějte masáž krouživými pohyby. Poté pleť omyjte teplou vodou. Kůže je okamžitě hladší! Pro hydrataci následně použijte lehký krém a ujistěte se, že obsahuje antioxidanty, jako je vitamin C, které pokožku omladí.

Do krému se také dají přidat bylinky, které působí jako energetická vzpruha. K tomuto účelu se hodí například heřmánek a levandule. Kde si také nemůže vynachválit i „rostlinnou páru“, tedy napařování pleti, jež podporuje krevní oběh a okysličuje obličej.

Bylinná pára pro jarní krásu

Použijte 1/2 šálku oblíbených bylin (levandule, heřmánek, máta peprná nebo růžové okvětní lístky) a hrnec vařící vody. Nakloňte se nad voňavou směs, hlavu zakryjte ručníkem a takto několik minut odpočívejte. Dávejte pozor, abyste se nedostali příliš blízko zdroje tepla, protože pára může kůži spálit! Po proceduře opláchněte pokožku studenou vodou, abyste uzavřeli póry. A pozor, pokud máte poškozené kapiláry nebo „vlastníte“ velmi citlivou či velmi suchou a poškozenou pokožku, není pro vás bylinné napařování vhodné, neboť může být až příliš agresivní.

Levandulová zklidňující maska

Po procházce venku, nebo po cvičení, je vaše pleť spíš červená? Pak je citlivá, nebo jí jen nevyhovují aktuální teplotní podmínky. Naštěstí si můžete vyrobit vlastní levandulovou záchranu, která pokožku zklidní. Co potřebujete?

2 lžíce řeckého jogurtu, 1 lžíci medu a 1 polévkovou lžíci sušené levandule. Směs dobře promíchejte a aplikujte na obličej a krk. Nechte působit 10 minut a poté opláchněte teplou vodou. A co dělat, pokud máte problém spíš s pupínky? Využijte antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti šalvěje.

V tomto případě se spolehněte na 1 šálek horké vody a 1 polévkovou lžíci sušené či čerstvé šalvěje. Bylinku namočte asi na 10 minut. Jakmile se voda ochladí, bylinkový poklad sceďte a namočte do něj kus bavlněné látky. Tu přiložte na obličej a nechte aspoň 10 minut působit. Postup opakujte do zlepšení stavu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat