Prostreno.cz

Jarní detox pleti pomocí přírodních olejů

Naše pleť dostává každodenně pořádně zabrat, sluneční záření, make-up, zakouřené prostředí a tak dále. S příchodem jara bychom měli dopřát i pořádnou očistu naší pleti a jak jinak než přírodně. Máme pro vás několik esenciálních olejů, které oceníte při péči o pokožku i vlasy.

V první řadě si dejte pozor na výběr oleje, nezaměňujte esenciální oleje s vonnými oleji. Esenciální oleje jsou sice dražší, ale obsahují „esenci“ dané rostliny, jsou z ní vyrobeny. Kdežto vonné oleje jsou často vyráběny synteticky a jedná se spíše o chemický koktejl, který by s vaší pokožkou mohl nadělat pěknou paseku.

Jak používat na pleť?

Při použití esenciálních olejů nejprve pokožku navlhčete a poté aplikujte pár kapek oleje a rozetřete. Olej se díky tomu rychleji vstřebává, nezanechává za sebou mastný povlak a neucpává póry. Nyní si jen stačí vybrat vhodný olej a můžete začít. Jaký bude váš oblíbený?

Levandulový olej

Levandulový olej je známý pro své protizánětlivé, protiplísňové, antidepresivní, antiseptické a antibakteriální vlastnosti. Patří mezi nejoblíbenější oleje v aromaterapii. V pleťové péči přispívá k léčbě akné, vyrážek a tiší bolesti kloubů. Říká se, že přidání několika kapek oleje do vody zvyšuje krevní oběh a zlepšuje duševní pohodu.

Jojobový olej

Jojobový olej se získává ze semen jojoby a je nejblíže podobný kožnímu mazu produkovanému lidskou kůží. Zvlhčuje pokožku a udržuje ji hladkou a vláčnou. Jojobový olej je také skvělou složkou proti stárnutí a je známo, že redukuje vrásky.

Heřmánkový olej

Heřmánkový olej je vhodný pro citlivou pleť a má silné protizánětlivé účinky. Blahodárně působí při akné a dermatitidách, mírně vysušuje, zklidňuje psychiku a pomáhá při nespavosti. Pokud nakapete pár kapek do vody, zlepšuje trávení a také léčí žaludeční poruchy, jako je průjem a zácpa.

Citronový olej

Citronový éterický olej má také antibakteriální vlastnosti, které pomáhají při léčbě kožních vyrážek. Dále změkčuje kůži, a pokud smícháte pár kapek se šamponem, dodá vašim vlasům pevnost a lesk. Navíc citronová vůně podněcuje naši mysl a cítíme se více svěží a plni energie.

Měsíčkový olej

Tento bylinný olej má mnoho léčivých účinků. Olej z měsíčku působí jako přírodní zvlhčující prostředek, vhodný pro ošetření rozpraskaných rtů a suché pokožky.

Zdroj: www.healtlhine.com, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat