Prostreno.cz

Aloe vera nabízí výhody pro vlasy i hubnutí

Aloe vera má skvělé antivirové a antibakteriální vlastnosti. Svým vzhledem připomíná kaktus, ale pichlavostí se nepyšní, proto ho můžete s klidem použít na vaše vlasy, pleť i postavu.

Aloe vera je sukulentní rostlina, jejíž listy obsahují lepkavý průsvitný gel. Ten je extrémně hořký a tvoří ho přibližně 96 % vody, dále několik organických a anorganických sloučenin, bílkoviny, aminokyseliny a vitaminy A, B, C a E. Jeden z nejdůležitějších prvků nalezených v gelu aloe vera je komplexní sacharid známý jako acemanan. Ten umožňuje, aby se živiny dostaly do buněk, vyživovaly je a zároveň je zbavovaly toxinů. Jak tohle všechno působí na vlasy, pleť a hubnutí?

Pokožka jako v bavlnce

Ajurvéda považuje aloe vera za zázračnou bylinu, která může být použita k léčbě ran, drobných řezů, suché kůže a těžkých popálenin. Gel uklidňuje a chladí. Aloe vera je navíc bohatá na vitaminy C, E a betakaroten, které působí proti stárnutí a mastné pleti.

Odborníci působící v kosmetice doporučují vzít péči komplexně a každé ráno na lačný žaludek vypít šťávu z aloe, neboť právě ona zlepšuje trávení a léčí všechny žaludeční potíže. A víte, že pokud máte zdravý vnitřek, odrazí se to na zářivé pleti? Aloe vera je také vynikající pro suchou pokožku.

Vezměte gel z listů, špetku kurkumy, lžičku medu, lžičku mléka a několik kapek růžové vody. Míchejte, dokud nezískáte pastu. Nechte působit asi 20 minut a smyjte. Pro všechny typy pleti se pak hodí peeling.

K přípravě budete potřebovat půl šálku čerstvého gelu aloe vera, šálek cukru a dvě lžíce citronové šťávy. Cukr pomůže zbavit se odumřelé kůže, aloe vera kůži vyčistí a citron ji zbaví jizev a skvrn. Proto tyto tři složky smíchejte dohromady a použijte na obličej. Máte spíš citlivou pleť? Uchopte nějaký aloe vera gel, okurkovou šťávu, jogurt a růžový olej a smíchejte. Naneste na obličej, nechte asi 20 minut působit, pak opláchněte.

Aloe vera pro hubnutí

Aloe vera může zlepšit efektivitu stravy a maximalizovat potenciál hubnutí. S dostatečným množstvím vitaminů a minerálů, které přispívají ke snížení tělesné hmotnosti, se při hubnutí považuje za poklad. Pomáhá odstraňovat volné radikály v těle a posilovat imunitu. Je také dobrým zdrojem bílkovin, takže přispívá k rozvoji svalů a dodává energii. Co v tomto případě říct? Pijte šťávu!

Krásné vlasy

Aloe vera obsahuje něco, co se nazývá proteolytické enzymy, které opravují odumřelé kožní buňky na pokožce hlavy. Působí také jako skvělý kondicionér, jenž zanechává kštici hladkou a lesklou. Také podporuje růst vlasů, zabraňuje svědění pokožky hlavy a eliminuje vypadávání pramenů. Z jakého důvodu?

Keratin, primární protein vlasů, se skládá z aminokyselin, kyslíku, uhlíku a malých množství vodíku, dusíku a síry. Aloe vera má chemické složení podobné keratinu, takže je vhodné nanášet gel i na vlasy. Už vás napadlo přidat ho třeba do šamponu?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat