Prostreno.cz

Kukuřičná mouka uzdraví houbou napadené nehty

Houba na nohou je charakterizována zánětem, bolestí a otokem prstů, stejně jako žloutnutím a rozpadáním nehtu. Co s ní kromě mastičky z lékárny zatočí? Povolejte třeba kukuřičnou mouku!

Houby na nehtech mohou být důsledkem abnormálního pH pokožky, nepřetržité vlhkosti, nošení syntetických ponožek, oslabeného imunitního systému, hromadění potu v botách, špatné hygieny nohou nebo slabého oběhu, za kterým stojí cukrovka. Jak si s něčím takovým poradit v pohodlí domova? Zkuste tyhle zachránce!

Jablečný ocet

Jeden z nejlepších léků na houby? Jablečný ocet, který lze použít na dva způsoby. Smíchejte jeden díl octa s jedním dílem epsomské soli a šesti díly horké vody. Nechte vodu vychladnout tak, aby byla stále teplá na dotek, a posléze do ní namočte své nohy – až dvakrát denně po dobu nejméně třiceti minut. Pro podporu účinku promíchejte dvě polévkové jablečného octa se šálkem teplé vody a jednou lžičkou medu. Vypijte.

Extrakt z olivových listů

Další vynikající volbou pro likvidaci hub na nehtech je extrakt z olivových listů, jenž je k dostání i v prodejnách zdravé výživy. Tenhle zázrak má antibakteriální a antivirotické účinky a v neposlední řadě může pomoci snížit hladinu cholesterolu. Extrakt z olivových listů je také silným detoxikačním činidlem, takže můžete pociťovat určité nepohodlí, když jej ve formě doplňku stravy začnete užívat. V tomto případě zvažte dočasné snížení denní dávky.

Olej tea tree

Tea tree olej je antiseptický a fungicidní prostředek, který taktéž krotí onychomykózu. Nejdříve nehty potřete alkoholem a následně na ně naneste nezředěný, 100 % čistý čajovníkový olej. Po deseti minutách nehty jemně otřete měkkým kartáčkem. Při použití oleje tea tree přímo na kůži zvažte jeho smíchání s nosným olejem, například olivovým nebo mandlovým. Denně opakujte a léčbu protáhněte na dva až tři týdny.

Kukuřičná mouka

Jedním z nejzajímavějších léků na houby je organická kukuřičná mouka. V dostatečně velké nádobě smíchejte jeden šálek kukuřičné mouky a asi dva litry vody. Nechte mouku „odležet“ po dobu nejméně jedné hodiny a poté do lázně ponořte infikovanou nohu (nebo nohy). Takto setrvejte minimálně 30 minut.

Soda na pečení

Vzhledem k tomu, že houba potřebuje kyselé prostředí, alkalická jedlá soda jí v šíření brání. Ze sody a vody vytvořte pastu, tou natřete mokré nohy a okolí nehtů. Nechte aspoň 15 minut působit a smyjte. Provádějte dvakrát denně a s léčbou pokračujte po dobu nejméně dvou týdnů poté, co se houba dá na ústup. Zabráníte tak recidivě.

Zdroj: www.everydayhealth.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat