Prostreno.cz

Ledová voda udělá s pletí doslova zázraky

Je vám nesnesitelné horko? Ponořte si tvář do nádoby se studenou vodou a několika kostkami ledu. Chladná voda vás zbaví nejen únavy, ale zabojuje i proti vráskám, rozšířeným pórům, akné a tmavým kruhům pod očima.

Venkovní teploty připomínají tropy, takže jakýkoli způsob osvěžení teď vítá asi každý. I vy máte chuť smočit si alespoň obličej v ledové vodě? Berte to jako báječné spojení příjemného s užitečným. Tahle „terapie“ na vaši krásu zapůsobí jen příznivě! Co všechno díky ní získáte?

Konec černých teček? Přesně tak

Dohání vás černé tečky k naprostému šílenství? Za nejčastější příčiny jejich vzniku odborníci považují hormonální změny spojené s užíváním antikoncepce. K rozvoji tohoto nešvaru prý značně přispívají také špatně zvolené zkrášlující produkty, nadměrné opalování nebo kouření. Co s tím?

Nalijte studenou vodu do větší nádoby, přidejte pár kostek ledu, a se zadrženým dechem ponořte obličej do blahodárné tekutiny. Pokud tak vydržíte jen chvilku, opakujte „ponor“ v krátkých intervalech. Pokožka se téměř okamžitě stane pružnější, přičemž zmizí nadměrný maz a póry se o něco zmenší.

Už žádné tmavé kruhy. Hurá

Nepěkné „pytle“ pod spodními řasami má ve většině případů na svědomí dědičnost, alergie, nedostatek spánku, konzumace alkoholu i dehydratace, jejímž vlivem organismus špatně hospodaří s vláhou. Každé ráno tohle nadělení neúspěšně maskujete líčidly? Vsaďte raději na „chladnou kosmetiku“! Nízké teploty zapůsobí na krevní cévy, jež vám s odstraněním tmavých kruhů rády pomohou.

Sbohem, akné. Měj se hezky

Akné zdaleka nepostihuje jen mladší ročníky, které mají co dělat s rozbouřenou pubertou. Pravdou je, že toto chronické onemocnění kůže zasahuje miliony a miliony lidí po celém světě, přičemž mu absolutně nezáleží na věku ani pohlaví. Jak se ho zbavit a nemít z pohledu do zrcadla nervy nadranc? Zkuste postupovat tak, jak je popsáno výše. Na tuto metodu přísahají i dermatologové, kteří připouštějí, že pokud je prováděná pravidelně, přispívá ke zvýšení odolnosti pleti, snižuje začervenání kůže a podstatně oddaluje tvorbu vrásek.

Zdroj: www.livestrong.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat