Prostreno.cz

Hroznové víno se používalo i k léčbě kašle nebo otoků

Časté záněty, vysoká hladina cholesterolu nebo vrásky. Věřili byste tomu, že řešením těchto problémů může být hroznové víno? Mimochodem, urychluje také hubnutí a zlepšuje mozkové funkce!

Vinná réva patří mezi nejstarší kulturní rostliny pěstované člověkem. Tedy alespoň podle některých pramenů, které uvádí, že prapůvodní formy tohoto ovoce byly rozšířené již před 130 miliony let, přičemž jeho domovinou je pravděpodobně Zakavkazsko a Střední Asie. Už tehdy se vědělo, že sladké bobule příznivě ovlivňují zdraví, neboť se používaly k léčbě kašle, angíny a otoků. I moderní věda ale potvrzuje, že hroznové víno nabízí celou řadu pozitiv. Kterých konkrétně?

Výhoda v boji se záněty

Opakující se virózy nebo infekce, diabetes, artritida, deprese, migréna či chronická únava. Že spolu tyto neduhy nemají vůbec nic společného? Nenechte se zmást, byť to na první pohled tak asi vypadá, všechny mají stejného viníka, kterým je dlouhodobý zánět. Jak ho přelstít? Jednou z možností je konzumace zmíněných kulatých plodů, jež vykazují silné protizánětlivé působení.

Cholesterol v ukázkových číslech

Další předností hroznového vína je skutečně chvályhodný podíl antioxidantů, zejména tedy kvercetinu (někdy se píše jako quercetin). Přírodní látka ze skupiny flavonoidů se vyznačuje nejen protiplísňovými, ale i antibakteriálními vlastnostmi, zatímco přispívá k redukci škodlivého LDL cholesterolu. Informují o tom poznatky americké studie, o níž byste se dočetli v magazínu Journal of Nutrition.

Podpora při hubnutí a mozek ve formě

Dobrou zprávu pro všechny hubnoucí jedince mají i američtí výzkumníci z Washingtonské státní univerzity. Ti se totiž domnívají, že sloučenina resveratrol, která se v uvedené přírodní sladkosti nachází, jde ruku v ruce se štíhlými křivkami, neboť pomáhá tělu přeměnit bílý tuk na hnědý. Ten organismus spaluje mnohem rychleji! Sluší se dodat, že resveratrol je spojován i se zlepšením kognitivních funkcí a menší pravděpodobností Alzheimerovy choroby.

Mladistvý vzhled, po kterém toužíte

Hroznovému vínu se rozhodně nedá odepřít ani to, že vám zprostředkuje poctivou dávku mastných kyselin, vitaminů a minerálů. Kombinace těchto prospěšných látek prokazatelně omezuje tvorbu vrásek, hloubkově vyživuje pokožku a zachovává její elasticitu. Co říkáte na tenhle lahodný elixír mládí?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat