Prostreno.cz

Domácí prostředky na mastnou pleť, které zaberou

Máte po ruce esenciální rozmarýn, květinu aloe vera, med a citron? V boji proti nadměrnému mazu už nic víc ani nepotřebujete. Jste raději pro masku, nebo je vám milejší spíše napařování, které podpoří i regeneraci?

Problém s mastnou pokožkou je dnes bohužel docela častý. Víte o tom svoje? Za nejčastější příčiny odborníci považují špatný jídelníček, nedostatek vitaminů či používání nevhodné kosmetiky. Faktory zvyšující produkci mazu jsou podle nich také zažívací potíže, dlouhodobý spánkový deficit, kouření nebo konzumace alkoholu. Existuje na tuhle svízel nějaká první pomoc? Naštěstí ano. A představují ji prostředky, které máte doma!

Esenciální oleje. Proč vlastně ne?

Aromaterapie je, možná poněkud překvapivě, zaručenou metodou, jak mít situaci pod kontrolou. Namítáte, že použít něco takového je jako nosit dříví do lesa? Ale vůbec ne. Vonné oleje totiž zmenší rozšířené póry, zredukují činnost žláz, podpoří regeneraci a zlepší celkovou kvalitu pleti. Jak se s nimi zachází? Připravte si větší nádobu s horkou vodou a přidejte do ní pár kapek oleje tea tree, rozmarýnu nebo levandule. Dále si přehoďte přes hlavu ručník a nechte dělat páru svou práci. Rozdíl poznáte už po chvilce působení!

Aloe vera? Také možnost

Nikdo zřejmě nepochybuje o tom, že gel z rostliny aloe vera je fantastickým zlepšovákem. Díky tomu, že obsahuje celou řadu vitaminů a minerálů, hloubkově vyživuje pokožku, zpomaluje tvorbu vrásek a přispívá k léčbě akné a vyrážek. Už jste někdy slyšeli o tom, že tohle „pomazání“ se uplatní i při hyperaktivitě mazových žláz? Zabírá ale i na popraskané žilky v obličeji, neboť funguje jako posilovač tenkostěnných a jemných cév. To jen aby byl výčet zeleného spasitele kompletní…

Med a citron, účinná spolupráce

Když se řekne med s citronem, automaticky si představíte teplotu, bolest hlavy a nachlazení? Tak samozřejmě, tato představa se přímo nabízí, nicméně kombinace zmíněných potravin přijde k duhu i jinak. Obsažené složky obou zachránců vykazují antiseptické i antibakteriální vlastnosti, zatímco jsou schopné absorbovat přebytečný olej, který na tváři poněkud „překáží“. Smíchejte tyto ingredience do konzistence pasty a rovnoměrně ji aplikujte. Po patnácti minutách smyjte všechny pozůstatky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat