Prostreno.cz

Domácí léky na epigastrickou bolest, které máte po ruce

Zase je vám poněkud nevolno? Na nic nečekejte a poohlédněte se v kuchyni po jedlé sodě a citronu. Z nejhoršího vás však dostane i heřmánkový čaj, popřípadě zázvorový životabudič. Čemu dáte přednost?

Opět registrujete nepříjemnou bolest ve střední ose břicha, konkrétněji pak těsně pod žebry a hrudní kostí? Pravděpodobně máte co dočinění s epigastralgií, což je stav zpravidla vyvolaný kyselým refluxem, gastritidou (zánět žaludku), vředy, špatnou stravou nebo psychofyziologickým stresem. Nechcete se čistě pro klid na duši objednat na lékařskou prohlídku? A než na ni vyrazíte, ulevit si můžete pomocí spolehlivých prostředků. Které vám udělají dobře?

Zázvorový čaj. Ten nikdy nezklame

Zázvor by měl být neodmyslitelnou součástí povinné domácí výbavy. Koření štiplavé chuti i vůně je jedním z nejlepších přírodních medikamentů na širokou škálu problémů, a to včetně nevolnosti, pocitů na zvracení i výše zmíněné patálie. Díky jeho antibakteriálnímu působení snižuje agresivitu žaludečních kyselin a zvyšuje tvorbu žaludečních šťáv, přičemž zabírá i na nadýmání. Stačí nastrouhat trochu čerstvého zázvorového kořene, zalít vroucí vodou a v případě potřeby dochutit medem.

Heřmánek, zachránce situace

Aromatický patron dobré kondice i sladkých snů je všestranným přítelem do nepohody. Již několik studií prokázalo, že urychluje hojení ran a reguluje hladinu cholesterolu. Zároveň se uplatní při léčbě spojivek, ovšem okamžitě pomůže i v případě ekzému či vyrážky. Je to všechno? Ale kdepak. Tento poklad z lůna přírody se s elegancí sobě vlastní dokáže vypořádat také s epigastralgií. To je ale překvapení, viďte?

I jedlá soda přijde vhod

Pokud vás zasáhne tíživá bolest ve středu hrudního koše, jistou možnost úlevy představuje malý balíček s hydrogenuhličitanem sodným. Zhruba půl čajové lžičky jedlé sody zakápněte šťávou z jedné čtvrtiny citronu, čímž získáte efektivní léčivo, jež nepříznivou situaci opět napraví. Dlužno dodat, že tato „receptura“ rovněž eliminuje bradavice a přijde vhod při zánětech močových cest. To jen kdyby náhodou…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat