Prostreno.cz

Drinky, které osvěží a pomohou s hubnutím

Jak zlepšit trávení a doplnit živiny, které jste během veder vypotili? Tyhle drinky zaženou žízeň a zároveň vás zbaví nechtěných špíčků!

Pokud chcete shodit pár kilo, vypotit toxiny a cítit se po dovolené svěže, zkuste pár tipů na nejlepší nápoje podporující spalování tuků. Které jsou ty nejlepší?

Voda je základ

Máte-li rádi čistou vodu, vylepšete si ji šťávou z limetky. Nejenže vás taková voda lépe osvěží, ale dokonce utlumí hlad. Šťáva z limetky a citronu totiž obsahuje látku, která snižuje chuť k jídlu, zabraňuje zadržování vody v těle a urychluje metabolismus. Dále můžete přidat mátu. Ta pomáhá při spalování kalorií.

Netradiční volba

Jestliže nemáte rádi kyselé nápoje, přidejte do vody šťávou z granátového jablka. Pročišťuje organismus, doplní vitaminy a zlepšuje trávení. Nebo si do vody vhoďte pár plátků okurky. Kromě toho, že detoxikuje, zahání chuť k jídlu a má minimum kalorií.

Síla antioxidantů

Láká vás ledový čaj? Obsahuje příliš mnoho přidaného cukru a ani žízeň paradoxně nezažene. Na rozdíl od čaje zeleného, který osvěží a pomůže vám k vysněné figuře. Obsahuje katechiny, což jsou velmi silné antioxidanty výrazně podporující spalování kalorií. V množství antioxidantů je skutečný vítěz japonský čaj matcha.

Šťavnaté nápoje

Pijete šťávy z čerstvého ovoce? Jsou sice dobrým zdrojem vitaminů a vlákniny, ale pozor na jejich množství a koncentraci! Většinu šťáv je třeba ředit s vodou, protože se v nich nachází příliš vysoké množství fruktózy čili ovocného cukru. Pro podporu hubnutí si vyberte například šťávu z ananasu, avšak jen maximálně 2,5 dcl na den (místo svačiny).

Potřebná energie

Výbornou kombinací na spalování tuků je jablko a skořice. Zatímco jablko uhasí žízeň a dodá energii, skořice přirozeně zrychlí metabolismus. Nebo si připravte čerstvou grapefruitovou či pomerančovou šťávu. Když ji budete pít před jídlem, přispějete tím ke ztrátě hmotnosti. Nastartuje trávení, navíc vitamin C přemění tuk na energii, místo toho, aby ho ukládal v těle.

Chilli limonáda

Ochutnali jste už chilli limonádu? Pokud ne, měli byste to napravit. Osvěžující pití z limetky a sody zvýrazní ostrost pálivé papričky. Chilli by totiž nemělo chybět v jídelníčku těch, kteří se chtějí zbavit nadbytečných kil. Obsažený kapsaicin urychluje metabolismus až o 25 % a výrazně tak zlepšuje trávení. Jestliže chilli nemusíte, pálivou chuť nahraďte výtažkem ze zázvoru. Ostatně, ten je cenný také během léta, i toho babího.

Zázrak ze zázvoru

Pro nastartování metabolismu si připravte silný odvar z čerstvého zázvoru a kurkumy, který ochutíte skořicí a špetkou mletého pepře. Do nápoje přidejte lžičku medu a vymačkejte čerstvou citronovou šťávu. Tento drink má na organismus silné účinky, detoxikuje, očišťuje a je prevencí proti rakovině.

Ledové, nebo vlažné?

Při přípravě jakéhokoli pití nezapomeňte dodržovat jednu zásadu. Přestože teplejší počasí svádí k tomu, abyste sáhli po poháru s ledem, není to ideální. Čím studenější potraviny a nápoje budete pít, tím více se budete potit. Tělo totiž vyrovnává teplotu uvnitř organismu, a tak vás bude ledový drink paradoxně zahřívat! Což se ale hodí v případě, že už vám s odchodem tropických dní bývá spíš zima…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat