Prostreno.cz

Broskve fungují jako prevence rakoviny i záruka ostrého zraku

Silnější imunita, bezproblémový chod trávení, lepší vyhlídky pro hubnutí nebo prevence rakoviny? Tohle všechno nabízí broskve, které také podporují kondici pokožky i kostí, zatímco bojují proti škodlivým volným radikálům!

Broskve nejsou žádným ovocným nováčkem. Původně se totiž začaly pěstovat v Číně, a to již před 4 tisíci lety, odkud se po hedvábné stezce postupně šířily do celého světa. Jak často se „zakutálí“ do vaší nákupní tašky? Ptáme se proto, že z jejich konzumace vám plynou nemalé výhody. O těchto už jste slyšeli?

Lepší imunita, kterou nikdo nepohrdne

Není žádným tajemstvím, že šťavnatá úroda broskvoně obecné se pyšní velkým množstvím vitaminu C. Ten je naprosto nezbytný pro neprůstřelný imunitní sytém, tudíž zesiluje vaši ochranu před nachlazením a dalšími neduhy. Málokdo tuší, že „céčko“ je klíčové také pro zdraví kůže a kostí, přičemž odvrací útoky volných radikálů. Proč ho nečerpat právě tímto lahodným způsobem?

Prevence rakoviny i záruka ostrého zraku

Ano, čtete správně. I zdánlivě obyčejná broskev má kouzelné schopnosti. Závěry americké studie publikované v časopise Journal of Nutritional Biochemistry informují o tom, že v ní obsažené sloučeniny likvidují agresivní rakovinové buňky a zastavují růst nádorů. Už to je samo o sobě pádný důvod, proč si tuto sladkost dopřávat pravidelně. Tenhle kulatý dobrodinec ovšem udělá radost i vašemu zraku, jelikož se v něm ukrývá zhruba 10 % denní dávky vitaminu A, jež omezuje pravděpodobnost makulární degenerace.

Regulace cholesterolu. Přijde vám vhod?

Rozsáhlý americký výzkum zveřejněný v odborném časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry prokázal, že nutričně vyvážené složení jmenovaného pokladu, v němž není nouze o širokou škálu antioxidantů, významně přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu. Právě proto je tento plod vnímán jako spolehlivá prevence kardiovaskulárních onemocnění, tudíž se rozhodně vyplatí smlsnout si na něm častěji.

Bezproblémové trávení? Samozřejmě

Míváte občas břišní potíže? Pak je pro vás uvedená potravina přesně to pravé. Platí totiž za skutečně bohatého zprostředkovatele vlákniny. Už jste jistě mnohokrát slyšeli o tom, že tato složka potravy nesmírně svědčí trávení, neboť zajišťuje pravidelné pohyby střev. Vláknina se ovšem uplatní i jinde, protože navozuje pocit sytosti, podporuje hubnutí a normalizuje krevní tlak.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat