Prostreno.cz

Kořením lze okořenit i lepší postavu

Říkáte si, že zbavit se kila nebo dvou ze stehen by vám vůbec nevadilo? Taky to známe! Klíč ke štěstí ale není hladovění a odpírání si. Není to většinou k ničemu a ani to není žádná zábava. Okořeňte si to! Se správným kořením bude totiž každé jídlo chutnat o trochu lépe a s některé vám dokonce pomohou zhubnout.

Tajemství spočívá v poličce s kořením. Usušené kořínky, bylinky, květy nebo lístky vám kápnou do noty, ať už je použijete na zeleninu, maso, rýži nebo nudle. Z každého jednoduchého receptu se tak pomocí několika fíglů stane rázem něco speciálního. Navíc má koření léčivý účinek. Celá řada koření dokáže nastartovat látkovou výměnu a spalování tuků.

Tohle koření vám s kily pomůže

A ještě něco umí koření velmi dobře – aroma stimuluje nejen vaše chuťové buňky, ale také potlačuje chutě a hlad. Bez dalších kalorií tak uspokojíte svoje potřeby na jídlo, aniž byste si museli přidávat další porci. Kromě toho některá koření pomáhají regulovat obraz cukru v krvi a tím zahánějí náhlé záchvaty hladu.

Kurkuma – zapřisáhlý spalovač tuků

Medicína Dálného východu už po staletí věří na její léčivé schopnosti. Podporuje trávení, uzdravuje trávicí trakt, působí protizánětlivě a podporuje antioxidační schopnosti těla. To by klidně mohlo být už dostatek důvodů pro její pravidelné používání. Ale to nejlepší teprve přijde! Toto exotické koření je ten pravý spalovač tuku, a navíc umí zabránit tvorbě nových tukových buněk.

Skořice – vyrovnává hladinu cukru v krvi

Pravidelným používáním skořice se zlepšuje účinek inzulinu v organismu a tím takřka vylučuje, že by vás přepadaly pocity hladu. Vyrovnává hladinu cukru v krvi a to z ní dělá opravdového zabijáka tuků. Že nevíte, jak ho upotřebit? Zkuste ho příště přidat do müsli, smoothie nebo do kávy.

Černý pepř – opravdový všeuměl

Už lehká ostrost stačí, aby se rozjela látková výměna. Kromě toho novým tukovým buňkám jejich usazení značně znepříjemňuje. O důvod víc si jídlo čas od času trochu opepřit! Používejte ale vždy čerstvě umletý pepř – éterické oleje, které mají spalování tuků na starosti, mají totiž krátkou životnost a byla by škoda je nevyužít.

Římský kmín – bojovník s tukovými polštářky

Obsahuje látky, které dokážou rozpouštět tukové polštářky, a navíc zlepšuje hladinu cholesterolu v krvi. Stimuluje také látkovou výměnu, takže spotřeba kalorií se zvyšuje. Kmín navíc dokáže uklidnit žaludek.

Hřebíček – zmenšuje obvod břicha

Účinné látky obsažené v sušených květech podporují odvodňování a voda se hromadí především na břiše, zadečku a stehnech. Tedy tam, kde to žádná žena nepotřebuje. Je pověstný svými léčivými účinky – působí protizánětlivě a ničí nebezpečné zárodky. Kromě toho je velmi bohatý na antioxidanty a tím účinně bojuje s volnými radikály.

Chilli – zažehne vaši látkovou výměnu

To zažehnutí můžete opravdu cítit! Poznáte to tak, když se vám po ostrém jídle po těle rozlije teplo. A věděli jste, že kajenský pepř je jen najemno rozemleté chili?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat