Prostreno.cz

Olejové kúry na vlasy

Suché a lámavé vlasy je něco, co mít nemusíte. Prozradíme, jak dodat vlasům lesk a hebkost s pomocí olejové kúry.

Naše vlasy si s námi užijí: slunce, zimu, barvení, fénování, žehlení a natáčení nebo věčné stahování gumičkami. Tohle všechno vysušuje a láme vlasovou strukturu. Aby zničené vlasy byly zase hebké a měkké, potřebují správnou péči. Například olejovou kúru.

Olejovou kúrou můžete rychle spravit vlasovou strukturu od kořínků ke konečkům. A jaký olej pomáhá na suché vlasy? Představujeme vám čtyři nejlepší vlasové oleje.

Kokosový olej na suché vlasy

Kokosový olej je perfektní na suché vlasy, stejně jako na roztřepené konečky, a pomáhá dokonce proti lupům. Olej dodává vlasům a pokožce hlavy potřebnou vlhkost a další důležité výživné látky. Kromě toho dokáže kokosový olej povzbudit prokrvení pokožky, čímž zároveň podporuje růst vlasů.

Olivový olej na poškozené vlasy

Věděli jste, že olivový olej můžete použít nejen v kuchyni, ale i při péči o vlasy? Středozemní olej se perfektně hodí na suché vlasy a napomáhá přirozenou cestou k většímu lesku a hebkosti vlasů. Přírodní olej obalí vnější vlasovou strukturu jako ochranný film a dodává mu tak dlouhodobou vláhu. Pokud by vám vadilo jeho příliš silné aroma, můžete olej smíchat s éterickými oleji.

Arganový olej pro více vlhkosti

Je jedno, jestli máte matné, zplihlé nebo suché vlasy – arganový olej z nich už zakrátko udělá krásnou a pěstěnou hřívu. Marocký olej je bohatý na živiny jako je třeba vitamín E nebo omega-3 a 6 mastné kyseliny a kromě toho skutečný posilovač vlhkosti. Díky svým pozitivním vlastnostem je arganový olej v péči o vlasy velmi oblíbený.

Sezamový olej pro všechny

Sezamový olej dokáže vaše vlasy opravit uvnitř i navenek, dodá jim lesk a hebkost, a navíc je zásobí také dostatkem vlhkosti. Hodí se na každý typ vlasů a kromě toho podporuje jejich růst.

Návod na použití

Je jedno, pro jaký olej se rozhodnete, použití při olejových zábalech je zpravidla vždy stejné:

Jednu polévkovou lžíci oleje rovnoměrně rozdělte po celé délce až ke konečkům do suchých neumytých vlasů. Pokožku hlavy v tomto případě vynechejte, protože pokožka i kořínky se mohou rychleji mastit.

Zabalte naolejované valsy do potravinové folie nebo do ručníku. Při vyšší teplotě působí olej lépe!

Nechte olej působit 20–30 minut. Vlasy si umyjte jemným šamponem.

Vlasovou kúru opakujte jednou týdně, v případě hodně suchých a roztřepených vlasů můžete kúru opakovat dvakrát týdně a nechat působit přes noc.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat