Prostreno.cz

Bylinky proti vypadávání vlasů

Zase máte v odtoku chomáč vlasů? Nezoufejte, s tím si čistič odpadu hravě poradí. A jak zařídit, aby se to už neopakovalo? Přijměte pomocnou ruku od zázvoru, ibišku nebo bazalky!

Vypadávání vlasů je přirozený proces, který se týká každého z nás. Obecně se uvádí, že „normální“ denní úbytek se pohybuje okolo sta kusů. Co když je to ale víc? Pak je na místě rychlé řešení. Proč hříva nezvykle řídne a jak si s touto situací poradit?

I touha po kráse se dokáže vymstít

Koruna krásy se může tenčit z mnoha důvodů. Především u žen tento stav nastává v důsledku častého fénování, žehlení a barvení. Viníkem ale bývá i dlouhodobý stres, nedostatek železa, narušená funkce štítné žlázy, hormonální výkyvy nebo užívání některých léků. Mohou v takovém případě pomoci i přírodní prostředky? To víte, že ano. Zvláště tyhle bylinky jsou svými účinky doslova pověstné!

Zázvor do čaje i na hlavu

Zázvor jakožto rostlinu podporující zdraví vlasů využívají indické ženy už přes dvě tisíciletí. A je dobré se od nich inspirovat! Toto silně aromatické koření díky obsažené látce gingerol prokrvuje pokožku hlavy, což stimuluje vlasové folikuly k rychlejšímu růstu. Ostatní složky pak kadeře zocelují, zpevňují a zlepšují jejich kvalitu, přičemž zabraňují nadměrnému padání. Není tohle přesně to, co potřebujete? Zalijte zhruba dvě polévkové lžíce nastrouhaného zázvoru čtvrt litrem vroucí vody, vyčkejte 20 minut a poté sceďte. Vzniklým odvarem si oplachujte hřívu po každém mytí a těšte se na brzké výsledky.

Ibišek je trefa do černého

Ibiškový čaj je bohatý nejen na antioxidanty, ale i zajímavé benefity. Věděli jste, že snižuje vysoký tlak, posiluje imunitu a ulevuje od menstruačních křečí? Rovněž je fenomenálním medikamentem při potížích gastrointestinálního traktu, pocuchaných nervech i nespavosti. Ovšem uplatní se také jako kosmetika, neboť báječně kamufluje šediny a zastavuje problém, jemuž je věnován tento článek.

Posloužit může i bazalka

Momentální období pěstování bazalky jenom přeje. Máte ji také vysazenou? Tak není nač čekat! Tahle léčivka podporuje růst, zabraňuje vypadávání a pozor, ještě usnadňuje rozčesávání vlasů. Připravte si masku složenou z několika čerstvých rozmělněných bazalkových listů a olivového oleje. Optimální doba působení je půl hodiny, pak je čas na oplach.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat