Prostreno.cz

Nastartujte spalování pomocí zeleniny

Chcete svému tělu dopřát super podporu spalování? Pak si při příštím nákupu obstarejte hodně zeleniny. Ta totiž umí opravdová kouzla, pokud jde o zrychlení látkové výměny.

Cvičíte a hlídáte si váhu? Ale přesto nejdou kila dolů podle vašich plánů, cítíte se plně, a navíc někdy i unavení? Pak vsaďte na zeleninu! Nejenže je zelenina zdravá, ale navíc některé druhy dokážou vaše spalování opravdu nastartovat.

Brokolice

Obsahuje známý spalovač – draslík, a také velké množství vitaminu C. Velmi dobrá kombinace, pokud chcete zrychlit látkovou výměnu, a navíc vyplavit přebytečnou vodu z těla.

Chřest

Je ideální potravinou pro očistu těla. Při konzumaci chřestu se v organismu zvyšuje hladina glutationu, což je tělu vlastní antioxidant a podílí se na spoustě léčebných a ochranných procesech.

Čekanka

Podporuje produkci žlučové tekutiny, a podporuje tak játra v jejich funkci čistit krev od škodlivých látek. Čekanka obsahuje kromě odvodňovacích a uzdravujících vitaminů a minerálních látek jako je draslík, fosfor a vápník, také vlákninu inulin. Ten příznivě působí na střevní mikroflóru a posiluje imunitní systém. 

Fenykl

Je bohatý na vlákninu a kyselinu listovou, a dokonce dokáže předcházet nádorovým onemocněním střev. Obsažená vláknina dokáže navázat škodlivé látky a organismy ze střev, které tělo následně vyloučí.

Kapusta

Obsah vitaminu A v kapustě láme všechny rekordy – ve 100 gramech najdete totiž téměř dvojnásobek denní dávky. Dále kapusta obsahuje téměř všechny vitaminy řady B a k tomu ještě vápník, který v kombinaci s také obsaženým vitaminem C posiluje látkovou výměnu. Navíc dokáže revitalizovat tělo, chrání proti zácpě, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a tuků v krvi a zajišťuje zdravou střevní mikroflóru.

Okurky

Salátové okurky tvoří z 95 % voda, jsou téměř bez kalorií, a přesto obsahují ještě draslík, železo, hořčík, vápník a vitaminy A, K, a C. Většinu z toho mimochodem najdete ve slupce. Tím okurka podporuje vedle látkové výměny také dostatečný přísun tekutin tělu a pomáhá vyloučit nechtěné látky.

Mrkev

Dokáže zažívací trakt popohnat jako žádná jiná zelenina. Nejenže dodává tělu vitamin A, ale obsahuje také vitamin K a C, a dále draslík, vápník, fosfor a hořčík. Mrkev dokáže z těla vyplavit škodlivé látky a vyčistit tělo.

Červená řepa

Podporuje funkci jaterních buněk a žlučníku. Působí příznivě na zažívání, je močopudná a pomáhá organismu rychle se zbavit škodlivých látek. Minerální látky a vláknina obsažené v červené řepě navíc zabraňují přebytečnému ukládání vody v těle a zlepšují funkci ledvin.

Špenát

Dodává tělu kyselinu listovou a se svým obsahem vitaminů a minerálních látek působí příznivě na zažívání.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat