Prostreno.cz

5 důvodů, proč pořád přibíráte

Kalifornští vědci srovnávali míru obezity u obyvatel 27 zemí a došli k jasnému závěru – s technologickým pokrokem pěkně kyneme.

Na vině jsou podle nich tři hlavní „záškodníci“: užívání počítačů, koukání na televizi a hraní videoher.

Právě s nimi totiž trávíme spoustu času – s nezdravým jídlem a bez pohybu. A jak prolomit začarovaný kruh, aniž bychom se nutně museli výdobytků moderních technologií vzdávat?

1. Buďte vybíraví

Nezapínejte televizi, jen co přijdete domů z práce, netravte u ní všechny večery. Televizní program si pečlivě plánujte a dívejte se pouze na to, co vás opravdu zajímá.

2. Hýbejte se i při televizi

Proč byste nemohli při sledování oblíbeného filmu nebo seriálu cvičit na rotopedu nebo se protahovat? Zvedněte se z gauče a zacvičte si. Nebojte, nic důležitého vám neuteče.

3. Nemlsejte u televize nebo počítače

Když je člověk zabraný do práce, filmu nebo hraní her, ani nevnímá, že vlastně něco jí. A tak se stane, že bezmyšlenkovitě spořádá celý balík chipsů, tabulku čokolády… Neberte si před obrazovku žádné jídlo nebo si nakrájejte zeleninu.

4.    Vstaňte od počítače

Ať už pracujete u počítače nebo na něm hrajete hry, každých 20 minut činnost přerušte a projděte se. Klidně jen tak po bytě, vyběhněte schody do vyššího patra, umyjte nádobí, skočte si nakoupit… Ale nezůstávejte před obrazovkou několik hodin v kuse.

5.    Přátelé nejsou jen virtuální

Nechatujte s kamarády na Facebooku, ale vstaňte a sejděte se venku!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat