Prostreno.cz

Mocné bylinky úspěšné v boji s bolestí kloubů

Koleno, záda či třeba rameno. Bolest kloubů vás sužuje natolik, že saháte po pilulce v domnění, že si aspoň na chvíli ulevíte. Ještě než ji vyndáte z plata, zkontrolujte stav svých domácích zásob. Tyhle mocné bylinky nabízejí zázračnou injekci bez vedlejších účinků!

Chřipka, úraz, artritida či třeba hepatitida. Bez ohledu na skutečnost, co je původcem bolesti vašich kloubů, jedná se o omezující zdravotní stav. Platí přitom, že chronický zánět je třeba léčit okamžitě, což populární analgetika z lékárny nedělají, jen ulevují od bolesti, aniž by cílila na příčinu. Naštěstí existuje několik bylinek, o kterých se ví, že proti zánětu a otokům bojují. Které to jsou?

Aloe vera

S více než 75 potenciálně aktivními složkami, včetně těch, které zmírňují bolest a působí protizánětlivě, je sukulent aloe vera užitečným pomocníkem v péči o klouby. Kvalitní aloe lze použít lokálně i orálně, k dispozici je ve formě doplňků stravy, tobolek i šťávy. Jste majitelem téhle rostliny? Výborně.

Průhledná gelová tekutina, která se nachází v listech, obsahuje látku aloin, která má zklidňující i hydratační účinky, zároveň podporuje hojení. Uříznete kousek listu a řez přiložte na bolavá místa. Opakujte několikrát v průběhu dne, jenom list vždy po pár hodinách seřízněte. Šťáva musí být čerstvá!

Eukalyptus

Blahovičník neboli eukalyptus je populární přísadou krémů a mastí vyráběných na bolesti kloubů. Působí jako silné lokální analgetikum, přičemž protizánětlivá vlastnost pochází, stejně jako u aloe, z listu rostliny. Pokud doma tuhle rostlinku nemáte, použijte naředěný esenciální olej, který taktéž působí hojivě a dokáže aktivizovat podkožní pojivo.

Zázvor

Zázvor si cení lidé po celém světě. Jedná se o superpotravinu, jež snižuje riziko srdečních onemocnění a špatný cholesterol, stabilizuje hladinu cukru v krvi a posiluje funkce mozku. Mezi další zázračné vlastnosti zázvoru patří i boj proti zánětu, a to díky gingerolu, jeho hlavní složce.

Zázvor je široce dostupný v čerstvé, sušené a práškové formě a je běžně k dostání skoro v každém obchodě s potravinami. Když už se tam pro něj vydáte, poohlédněte se i po zeleném čaji. Totiž pokud jde o nápoje, tak právě zelený čaj se taktéž může pochlubit protizánětlivými vlastnostmi, které krotí bolesti kloubů. Kvůli obsahu kofeinu jej však nepijte na noc.

Zdroj: www.eatthis.com, www.verywellhealth.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat