Prostreno.cz

Potraviny detoxikující tělo od toxinů ze znečištěného ovzduší

Zelená je dobrá. Zelená je vlastně nejlepší! Vždyť potraviny právě v téhle barvě symbolizující přírodu působí proti negativním dopadům znečištěného ovzduší, se kterým se naše tělo dennodenně pere. Braňte ho, detoxikujte se od toxinů a dýchejte s lepším pocitem!

Znečištěné ovzduší, v jehož důsledku se mění vlastnosti zemské atmosféry tak, že negativně působí na lidské zdraví a životní prostředí, přispívá k rozvoji nemocí, kupříkladu infekcí dýchacích cest. Také prokazatelně zkracuje délku života. Emise z továren a vozidel, oxid uhelnatý, oxid siřičitý a další látky zkrátka v organismu člověka umí napáchat hodně škod. Co s tím? Jezte ty správné dobroty!

Hlávkový salát, rukola a špenát

Konzumace listové zeleniny podporuje hladiny chlorofylu v zažívacím traktu, což je proces, díky kterému se tělo zbavuje nežádoucích látek. Kupříkladu takový špenát je vybaven řadou živin, jako jsou vitaminy A, C a K, a minerály, ke kterým patří hořčík, železo a mangan. Vysoké hladiny betakarotenu ve špenátu posilují imunitní systém a chrání ho před nemocemi. Je to tedy takový antioxidant. Stejně jako hlávkový salát a rukola.

Koriandr, bazalka indická a petržel

Koriandr je dalším skvělým zdrojem vitaminu C, jež se báječně stará o zdraví plic. Tahle bylinka také pozitivně ovlivňuje psychickou kondici, ulevuje při bolestech břicha a žaludečních křečích, zároveň pomáhá při nadýmání. Bazalka indická, též také „tulsi“ přirozeně léčí kašel a nachlazení, buduje zdravou imunitní odpověď, potlačuje respirační onemocnění a rozšiřuje dýchací cesty. Trojici mocných bylinek uzavírá petržel se slušným obsahem antioxidantů a působivým nutričním profilem. Proti toxinům však působí i bazalka a oregano.

Pískavice řecké seno

Pískavice řecké seno, jedna z nejstarších kulturních plodin, se konzumuje v různých formách. Pochlubit se může betakarotenem, tedy živinou regulující zánět. Na toxiny jako dělaná!

Brokolice

Brokolice je zelenina známá svými blahodárnými vlastnostmi na zdraví, ale věděli jste, že může být nápomocná i proti nežádoucím látkám ze znečištěného ovzduší? Nabízí hojné množství vitaminu C, a to ještě víc než je k mání v citrusových plodech. Céčko pomáhá tělu regenerovat vitamin E, který zabraňuje poškození lidské tkáně. Takže, nádech a výdech!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat