Prostreno.cz

Účinná antibiotika z domácích bylinkových zásob

Cítíte, že na vás něco „leze“? Tak to byste měli neprodleně nasadit antibiotika. Nebojte, lékařský předpis nebude třeba, z nejhoršího vás vytáhne šalvěj, bazalka nebo tymián!

Antibiotika patří mezi nejvýznamnější „vynálezy“ lidstva. Jak je to s jejich temnou stránkou? Odborníci varují, že v případě časté konzumace poškozují trávicí systém a snižují přirozenou imunitu, což paradoxně zvyšuje náchylnost k nejrůznějším onemocněním. Podle nich bychom je tedy rozhodně neměli zneužívat! Experti také radí dávat šanci antibiotikům přírodním, která mají s těmi farmaceutickými srovnatelné účinky. Zvláštní pozornost se pak upírá k těmto prostředkům…

Šalvěj jako všestranný lék

Pro své schopnosti se šalvěj využívá zejména při potížích zažívacího traktu a gynekologických problémech. Velmi dobře ale poslouží i při zánětech dásní i močových cest, ke kterým jsme v zimním období hodně náchylní. Tato bylina hodí záchranné lano i při bolesti v krku, zatímco podpoří odkašlávání a posílí obranyschopnost. Málo se hovoří o tom, že rovněž představuje prevenci mrtvice.

Bazalka rychle uzdraví

Máte-li bazalku spojenou výhradně s rajčaty, a tím to hasne, možná vás překvapí, že tento zelený poklad nesmírně prospívá ledvinám a upravuje krevní tlak. Dále uklidňuje pocuchané nervy a příznivě ovlivňuje trávení. Dle názoru lidových léčitelů se báječně uplatní i při nespavosti. Navýšíte-li v začátcích nemoci spotřebu bazalky, uděláte jen dobře, neboť vykazuje mírné antibiotické účinky, proto vám dopomůže k rychlému uzdravení.

Tymián nezklame

Na tymián nedají dopustit jak příznivci alternativních postupů, tak i odborníci. Dokáže spolehlivě eliminovat nejen bakterie, ale i plísně a střevní parazity. A jak by také ne, když patří mezi nejsilnější přírodní antibiotika! Je vhodný při respiračních onemocněních, a to včetně astmatu a kašle. Nezklame však ani při revmatismu a bolesti kloubů. Mimochodem, odvar z tymiánu smíchaný s olivovým olejem se dá využít k dezinfekci povrchových ran.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat