Prostreno.cz

Červené víno funguje jako peeling i tonikum

O červeném víně je známo, že pozitivně působí na zdraví srdce. Pokud se to s ním samozřejmě nepřehání. Jenže když ho pouze pijete, tak s ním vlastně plýtváte! Proč jej taky nenanášíte na svoji pleť? Vždyť bojuje proti známkám stárnutí!

Červené víno je jedním z nejoblíbenějších alkoholických nápojů, který lidé konzumují od nepaměti. Některé z jeho nejznámějších výhod jsou připisovány přítomnosti antioxidantů v kombinaci s minimem kalorií. I proto se používá v rámci řady luxusních obličejových a lázeňských procedur po celém světě. S čím vším si poradí?

Vyhlazení vrásek

Antioxidanty, jako je flavonoid, resveratrol a taniny, bojují proti stárnutí pokožky obnovením kolagenu a elastických vláken. Jednoduše řečeno, červené víno zpomaluje stárnutí a zároveň se stará o rovnoměrný tón pleti a její zářivý vzhled, který se často ztrácí v důsledku nadměrného stresu a znečištění.

Navození spánku

Tento oblíbený alkoholický nápoj také navozuje pocit pohody a klidu. Tím napomáhá spánku. Je tomu tak proto, že obsahuje melatonin, tedy hormon, který reguluje spánkové cykly.

Konec pupínkům

Červené víno má i antiseptické a antibakteriální vlastnosti a může pomoci v boji proti akné. Lokální aplikace jednoznačně uvolňuje a čistí póry. Potřebujete ještě další důvod, proč ho nanášet na pleť?

Postup přípravy

Rozdělejte láhev kvalitního červeného vína. Začněte očištěním obličeje čistým vlhkým hadříkem. Smíchejte jednu polévkovou lžíci citronové šťávy se třemi nebo čtyřmi lžícemi vína v barvě krve. Do této směsi namočte čistý vatový tampon a potírejte celý obličej. Nechte působit 5 minut a opláchněte. Červené víno však můžete použít i jako peeling.

Pokud jej seznámíte s kávou, cukrem nebo mletou rýží a vytvoříte pastu, odstraníte odumřelé buňky pokožky a veškeré nečistoty. Provádějte krouživé pohyby, nechte 5 minut působit a smyjte. Pleti udělá dobře i vyživující maska. Dvě polévkové lžíce vína smíchejte s jednou lžící neslazeného bílého jogurtu a jednou lžící medu. Naneste na obličej a 15 minut odpočívejte. Až masku smyjete, ihned poznáte rozdíl.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat